MMA-vechter Erick Silva ervaart op pijnlijke wijze hoe karma werkt

UFC 196 stond natuurlijk volledig in het teken van McGregor vs Diaz, maar dat was niet het enige opmerkelijke gevecht van de avond. Nog voordat de titanenstrijd losbrak stapte eerste Erick Silva de ring in. De Braziliaan is nogal een showmannetje die er alles aan doet om te winnen. Ook afgelopen weekend had hij weer een trucje paraat, maar daar was het publiek en vooral zijn tegenstander Nordin Talab niet van gediend.

Aan het einde van de eerste ronde nodige Silva zijn opponent uit voor een vriendschappelijke fistbump. Prima gebaar, maar het bleek een onsportieve kutstreek. Op het moment dat Taleb zijn vuist wilde aantikken sloeg Silva namelijk keihard toe. Gelukkig kon Taleb nog net op tijd blokken. Veel onsportiever dan dit wordt het niet en dat liet het publiek weten ook.

Gelukkig is er voor momenten als deze zoiets als karma. Halverwege de tweede ronde kreeg de onsportieve Braziliaan de rekening gepresenteerd voor zijn actie. Met een snoeiharde rechtse hoek vol in het arrogante gezicht van Silva maakte Nordin een einde aan het gevecht. Dat zal het leren om een onsportieve eikel te zijn. Karma bitch!

Reageer op artikel:
MMA-vechter Erick Silva ervaart op pijnlijke wijze hoe karma werkt
Sluiten