Miljoenen levens kunnen gered worden met het ‘Drinkable Book’

luc 5 jun 2015 Entertainment

Een volwassen lichaam bestaat voor tenminste 60% uit water. We hebben deze hoeveelheid nodig om voedsel te verteren, afvalstoffen af te voeren en nog veel meer. Liefdadigheidsinstelling The Water Project trok aandacht met het feit dat 1 op de 5 wereldwijde sterfgevallen van kinderen onder de leeftijd van 5 een gevolg zijn van een water-gerelateerde ziekte. Water Aid UK werkt ook hard om de wereldwijde watercrisis te bestrijden en zij beweren dat meer dan 750 miljoen mensen over de hele wereld geen toegang hebben tot veilig water. Dr. Theresa Dankovich van de McGill University in Canada heeft een revolutionair ‘drinkbaar boek’ bedacht. Ze heeft een antimicrobieel filterpapier ontwikkeld dat bacteriën in water kan reduceren met meer dan 99,9%. Chapeau!

Om het boek te gebruiken, hoeft iemand alleen maar een pagina af te rukken, het in een aangepaste filter doos schuiven, vervuild water erdoorheen te gieten en wat eruit komt is water dat veilig is om te drinken. Dit ‘drinking paper’ kan water ontsmetten uit een verscheidenheid van bronnen en wordt algemeen beschouwd als net zo betrouwbaar als andere toonaangevende zuiveringsmethoden.

Ook hebben ze voedsel veilige inkt toegevoegd, waarna het een educatief boek is geworden over de gevaren van vervuild water. Het kost letterlijk centen om te produceren en kan schoon drinkwater voor maximaal een maand produceren. 

Reageer op artikel:
Miljoenen levens kunnen gered worden met het ‘Drinkable Book’
Sluiten