Miljardair moet superjacht van 400 miljoen euro afstaan aan ex-vrouw

Redactie 20 apr 2018 Entertainment

Zo, hoe is jouw dag? Die van Farchad Achmedov iets minder, want hij moet afscheid nemen van zijn superjacht a 400 miljoen euro. Het is niet kapot of verkocht, misschien nog wel erger: want zijn ex-vrouw gaat ermee aan de haal. Dat heeft een Britse rechter besloten. Bij Tatjana Achmedov is daarentegen champagne poppin’!

Het 115 meter lange superjacht ‘Luna’ ligt op dit moment in de haven in Dubai voor anker. Op papier is Achmedov namelijk geen eigenaar meer, want hij heeft het verkocht aan een bedrijf in Panama. Volgens de Britse rechtbank is dat een slinkse manier om zijn jacht uit handen te houden van zijn ex-vrouw.

Flinke alimentatie

De Russische miljardair zou na de scheiding het lieve sommetje van 520 miljoen euro moeten betalen aan zijn ex, waar zij recht op heeft na eerdere uitspraak van de rechter. Dat zijn nog eens alimentatiebedragen. De Luna heeft een waarde van 400 miljoen euro, dus daarmee zou hij gelijk een flink deel inlossen.

De Luna was ooit eigendom van Chelsea-papi Roman Abramovitsj, maar hij verkocht het aan medemiljardair Farchad. Het bootje is rijk uitgerust met ander meer een mini-onderzeeboot, antiraketsysteem, twee landingsplaatsen voor helipkopters en vijftig bemanningsleden die je van alle gemakken zullen bedienen.

Genaaid

Uiteraard is Achmedov niet zo blij met de gang van zaken. Sterker nog, meneer voelt zich behoorlijk genaaid. Hij zegt dat hij zijn vrouw altijd onderhouden heeft nadat hun huwelijk werd ontbonden in Rusland. De advocaten van zijn ex hebben een gemeen trucje uitgehaald, want zij hebben de scheidingspapieren ingevuld in Londen, wat hen de kans gaf naar de rechtbank in de Britse hoofdstad te stappen.

Volgens hem is zijn scheiding een speelbal geworden vanwege de slechte relatie tussen de Groot-Brittannië en Rusland. Tegenover persbureau Bloomberg zei hij: “Het is geen toeval dat dit gebeurt op het moment dat Boris Johnson (Britse minister van Buitenlandse Zaken) zegt de eigendommen van welvarende Russen af te willen pakken.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar voorlopig zal hij het zonder boottochtjes moeten doen op zijn schip. Ach ja, hij heeft vast nog wel een paar centjes achter de hand of een vriendje met een leuk bootje.

Luna
De Luna in al z’n glorie (foto: Wikipedia)
Reageer op artikel:
Miljardair moet superjacht van 400 miljoen euro afstaan aan ex-vrouw
Sluiten