Milan Red hypercar van 2 miljoen dollar doet vanaf nu mee met de grote jongens

Redactie 4 aug 2018 Machines

Het Oostenrijkse Milan Automotive mag dan een kleine supercarfabrikant zijn, ze doen vanaf nu gewoon keihard mee met de grote bazen. Ze presenteren namelijk de Milan Red met een waarde van twee miljoen euro en het is echt een hele gruwelijk bak.

Uitgerust met een 1.325 pk sterke 6,2-liter grote V8 haalt ‘ie vanuit stilstand in 2,47 tellen de 100 kilometer per uur. Dankzij de maar liefst vier turbo’s voorziene achtcilinder heeft de wagen een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Holy shit, erg indrukwekkend.

Uniek

Het eerste model van Milan Automotive is uniek als we kijken naar andere snelheidsduivels op het hoogste niveau, de wagen is namelijk heel anders uitgelijnd. Vooral aan de voorkant is dat duidelijk te zien. Huge ass koelopeningen en gebogen vormen zorgen voor een ultieme race uiterlijk. Alleen aan de buitenkant zie je al dat dit een razendsnelle waggie is.

Zeldzaam

Milan Automotive zegt de auto slechts in een oplage van 99 te produceren, het is dus een zeer zeldzame wagen als ‘ie eenmaal op de markt is. Geen wonder ook dat het prijskaartje rond de twee miljoen dollar ligt. Geen gekke prijs voor zo’n brute hypercar.

Foto’s: Milan Automotive.

Reageer op artikel:
Milan Red hypercar van 2 miljoen dollar doet vanaf nu mee met de grote jongens
Sluiten