Ridders gaan bij deze Middeleeuwse MMA voor brute KO’s

Redactie 27 mrt 2017 Entertainment

Ridders, kastelen, jonkvrouwen, oorlogen en niet te vergeten: de Builenpest. De Middeleeuwen zijn zeer populair bij mannen. Wie heeft er immers niet op vakantie een oud kasteeltje bezocht of vroeger met een zwaard gezwaaid? Ook series met veel Middeleeuwse kenmerken zoals Game of Thrones lopen als een tierelier.

Tegenwoordig zien we veelvuldig terug dat het niet alleen om een bezichtiging en een bezoekje draait, maar dat de hele belevering en intense ervaring centraal staat. Zo gaat dat dus ook met het beleven van de riddertijd. We zien bijvoorbeeld dat mannen vaak riddertje spelen door hun trotse lans te hanteren of met hun strijdknots te slingeren.

Nu zijn er ook mannen die van zowel vechtsporten als de Middeleeuwen houden. Dit combineren ze door in volle wapenrusting op elkaar in te hakken in de ring. In het filmpje zien we twee knapen die gehuld in imposante harnassen elkaar het leven zuur maken door met zwaarden en schilden de ander Knock-Out te petsen!

Het is bruut om te zien hoe deze mannen met ontzagwekkende wapens er helemaal voor gaan.

 

Daarnaast zijn er ook nog grote toernooien waar landenteams aan mee kunnen doen en mannen in ridderpakjes helemaal losgaan.

 

Reageer op artikel:
Ridders gaan bij deze Middeleeuwse MMA voor brute KO’s
Sluiten