Zoveel gamebingen als je wil met streamingsdienst van Microsoft

Redactie 20 mrt 2018 Entertainment

Klaar voor heerlijk nieuws? Microsoft wilt een streamingsdienst à la Netflix bouwen op gebied van games. Zo kun je de hele dag zo veel mogelijk games testen als je maar wilt. De vraag alleen is of dit goed is voor ons abonnement op de sportschool.

Het idee startte toen Microsoft met het idee kwam dat ze elke gamer op deze planeet willen bereiken. Volgens hen gaat de wereld twee biljoen gamers krijgen en die willen ze natuurlijk allemaal hun service aanbieden. Hoe kan dat nu niet beter dan gewoon vanuit de bank? Op elk device ongelimiteerd à la Netflix games aanbieden. Hoe facking tof is dat?

Microsoft heeft al een dergelijk soort platform waar gebruikers mee kunnen spelen. De Xbox Game Pass is volgens Microsoft zo’n groot succes dat ze het dus willen uitbreiden. Hierop zijn ongeveer honderd titels beschikbaar, verschillend van Halo 5: Guardians en Sea of Thieves. Ze willen dit dus immens gaan uitbreiden en dat vinden wij helemaal niet erg.

Probleempje

Het grootste probleem is het geld natuurlijk. Een gemiddeld nieuw spel kost zomaar zestig euro. Als je dan nadenkt hoe een platform kost waarop je onbeperkt kunt gamen, dan ga je wel schrikken van de prijs. Netflix zit natuurlijk in de positie dat een film of serie een stuk minder kost dan een game. Er zit namelijk ook veel minder tijd in dan een spelletje waar je uren in kunt zitten. Hier moet Microsoft dus nog aan gaan werken. Vanuit de developers is het ook niet zo aantrekkelijk. Zij verkopen liever haar games per stuk, dat gaat tot nu toe ook erg gemakkelijk. We zullen het allemaal nog moeten zien. Tot nu toe klinkt het als een super tof idee, er moet alleen nog heel wat onderzoek naar gedaan worden. Misschien horen we nieuwe dingen op de E3 die er alweer aan zit te komen. Dit is de grootste gamebeurs en walhalla voor gamers dat op 12 juni start in Los Angeles.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Zoveel gamebingen als je wil met streamingsdienst van Microsoft
Sluiten