Microdosing van LSD wordt steeds populairder

Redactie 6 jul 2017 Entertainment

Heb je al eens gehoord van microdosing? Is behoorlijk populair aan het worden. Dan hebben we het niet over de verslaafden met bloeddoorlopen ogen, maar juist bij de intellectuelere aardbewoners.

In de contreien van de innovatieve tech-hoofdstad Silicon Valley is het een heuse trend. Sommige ondernemers zijn er heilig van overtuigt dat kleine beetjes acid je leven kunnen beteren. Zowel qua werk, als privé. Microdosing betekent precies wat het woord zegt: je neemt minuscule hoeveelheden van een bepaalde drug.

Dit kan je helpen om je bijvoorbeeld beter te focussen op je werk. Maar je zou er ook creatiever, socialer en scherper van worden.

De 28-jarige Amerikaan Paul Austin heeft zeven maanden lang elke week minuscule hoeveelheden LSD gebruikt. Hij schreef er een handleiding over. Hij zegt onder meer: ‘Als ik LSD neem, raak ik in een flow, ik verdoe geen tijd meer. We kennen allemaal die dagen dat je naar je scherm zit te staren. Die heb je dan niet meer.’

In Nederland is het vooralsnog niet op grote schaal bekend. Maar er is ook een andere kant van het verhaal. Het Trimbos instituut is minder enthousiast. Tegenover de NOS zei de drugsautoriteit eerder: ‘Het grote punt is namelijk het placebo-effect. Het kan goed zijn dat mensen denken dat het van invloed is op hun creativiteit en daardoor juist creatiever worden. Bovendien, stel dat je een latente psychose hebt, een psychose die nog niet tot uiting is gekomen, dan kan ook zo’n kleine dosering die triggeren.’

Inmiddels reist hij de wereld rond om lezingen te geven over microdosing. Ook Sillicon Valley ondernemer George Burke is een fan van microdosing. ‘Als ik zo’n kleine hoeveelheid heb genomen merk ik er niks van, behalve dat mijn brein problemen sneller en beter lijkt op te lossen dan anders.’ Interessante shit. In gesprek met Reason TV praat hij uitgebreid over microdosing. Check het hieronder.

Dit zijn de favoriete drugs van een zevental genieën die op de aarde hebben gewandeld.

Reason TVNOS.nl

Reageer op artikel:
Microdosing van LSD wordt steeds populairder
Sluiten