Metallica geeft volgend jaar optreden in Nederland

redactie 24 sep 2018 Entertainment

Het was in 2004 toen onze grote metal-helden voor het laatst optraden in de Amsterdam ArenA. Nu staan ze op dezelfde grond, het enige verschil is dat het nu de Johan Cruijff ArenA heet. Het zou de metalheads en de band weinig uitmaken. Zet 11 juni 2019 alvast maar in je agenda. 

MOJO kondigde vanochtend het nieuws aan. Een lekkerder begin van de week is bijna niet voor te stellen toch? De band gaat een grote Europese tour doen van 25 optredens waaronder Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook Brussel (mocht je 2 keer willen gaan en geld teveel hebben).  Daarnaast doet de metalband een paar plekken aan waar ze nog nooit eerder hebben opgetreden: Trondheim, Hämeenlinna in Finland en Tartu in Estland.

Metallica is nog steeds helemaal hot. The Black Album staat nu al 500 weken in de lijst van de best verkochte platen van het jaar. Het is nu een van de 4 platen die langer dan 500 weken in de billboard 20 staat. Pink Floyd’s Dark Side of the Moon heeft het record met 937 weken. De kaartverkoop voor het concert van Metallica start aankomende vrijdag.

Vorig jaar stond de band nog in de Ziggo Dome. Toen flikkerde James Hetfield van het podium. We hopen dat hij volgend jaar wel gewoon op zijn benen blijft staan. Hij is tenslotte ook de jongste niet meer.

Reageer op artikel:
Metallica geeft volgend jaar optreden in Nederland
Sluiten