Met dit solar jacht kun je een wereldreis maken

redactie 20 sep 2018 Machines

Bijna ieder man droomt ervan. Een eigen jacht bezitten om daarmee naar Amerika of naar Bergen op Zoom te varen. Je koopt voor jezelf een kekke kapiteinspet en je geeft de sloep de naam van je vriendin.  Of je moeder, mocht je geen vriendin hebben. Met het SolarImpact jacht kun je de hele wereld rond varen. Gelukkig is er aan boord voldoende luxe aanwezig, want we vermoeden dat zo’n reisje best lang duurt.

Dit snelle, stille jacht is voorzien van zo’n 300 vierkante meter aan zonnepanelen. Het conceptjacht werd gepresenteerd in het Franse Cannes. Voor zover wij weten is dit het eerste jacht mét zonnepanelen waarmee je de oceanen kan bestormen. Er zit een accuutje in van 800 KWH, waarmee je zo’n slordige 10 uur kan varen, als het zonnetje schijnt kun je nog langer de zeeën over scheren.

Voor dit jacht heb je net geen bemanning nodig,  met zo’n 24 meter is het net geen superjacht. Dat is helemaal niet erg, kun je lekker alleen weg. Sla van tevoren wel even wat biertjes in en download een paar filmpjes van Netflix. Het kan best eenzaam zijn daar zo midden op zee.

De wereld over

De zonnepanelen bedekken behoorlijk wat delen van de SolarImpact. De boot zelf heeft een aluminium romp waardoor het totaalgewicht van het bootje op zo’n 70 ton uitkomt. Wanneer je non-stop zon hebt kun je in principe oneindig doorvaren, maar met 22 knopen (40 kilometer per  uur) gaat het je niet lukken om de grote warme bol bij te houden. Je kan het beste met 9  kilometer per uur gaan varen, zo raakt je batterij niet op en kun je in principe in 6 maanden de hele wereld over. Voor de zonloze dagen, is er gelukkig ook een oplossing. De  SolarImpact heeft een dieselmotortje van 87pk als back-up. Zoiets kan best van pas komen in een landje als Nederland. Want hoe kom je anders in Bergen op Zoom?

Luxe

Zo’n klein jacht tussen de grote golven op de oceaan, gaat dat wel goed? Ja. Door de twee torpedoachtige drijfrompen onder het jacht, heb je geen last van de krachten van de zee. Zo kun je je lekker laten onderdompelen in de luxe van dit schip. Zo’n 10 man kan blijven overnachten. Gezellig. Verder is er een bar aanwezig, een panoramadak en nog veel meer toffe dingetjes.

Reageer op artikel:
Met dit solar jacht kun je een wereldreis maken
Sluiten