Met Siri blijf je altijd lachen

redactie 26 sep 2015 Entertainment

Siri, Apple’s digitale spraak assistent, komt weer terug op de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus. Niet alleen kan ze je helpen met het zoeken van een lekker restaurant of een benzinestation, ook behoudt ze haar goede gevoel voor humor.

Siri is overal op je iPhone
Allereerst is Siri erg nuttig om bepaalde dingen op te zoeken. Je kunt zonder daadwerkelijk iets in te hoeven toetsen op je iPhone. Naaste de specificaties van de iPhone 6s heeft ook Siri een aantal nieuwe features meegekregen en kan je van Siri zelfs een Belg maken. Met ‘Hey Siri’ haal je de telefoon uit de slaapstand, ongeacht of je accu bijna leeg is of dat je smartphone aan het opladen is. Siri luistert namelijk altijd. Handig als je geen zin hebt – of niet in staat bent – om je handen te gebruiken dus!

Lachen met Siri
Naast de handige features van Siri, is ze ook erg grappig. Je kunt deze spraakassistent echt van alles vragen, ze heeft wel een antwoord. Denk bijvoorbeeld aan de vraag ‘wanneer eindigt de wereld?’ Een goede vraag, als je een beetje paranoïde bent. Maar het antwoord van Siri is duidelijk: ‘Zolang je zorgt dat ik opgeladen bent, is alles in orde.’ Misschien niet helemaal wat je verwachtte. En er zijn meer dingen die je Siri kunt vragen. Wij verzamelden de vijf leukste voor je:

1. ‘Ik ben naakt’
‘Ik begrijp niet wat je bedoeld met ‘ik ben naakt’. Nou ja, ik ga in ieder geval doen alsof ik dat niet begrijp’

 

2. ‘Okay Glass’
‘Probeer me niet aan je voorhoofd vast te maken, dat gaat niet werken.’

 

3. ‘Wat heb je aan?’
‘Ik kan deze vragen niet beantwoorden. Maar het kan niet uit.’

 

4. ‘Heb je een vriend?’
‘Mijn algemene voorwaarden zijn een grote genoege verbintenis voor me’

 

5. Wat is de betekenis van het leven?’
‘42.’Mocht je Hitchhikers Guide to the Galaxy niet kennen, hier komt deze verwijzing uit.

Reageer op artikel:
Met Siri blijf je altijd lachen
Sluiten