Een beetje man houdt van een goede whisky. Dat is nou eenmaal onderdeel van de kringloop van het leven. De kat jaagt op de muis, een leeuw eet een gazelle en de man drinkt whisky. Met een sigaar bij de open haard voel jij je gegarandeerd voor even een echte gentleman. Beter is het nog om goede whiskey te combineren met andere lekkere smaken. We hebben hier twee sublieme recepten voor je waardoor jij jezelf en je vrienden achterover zal blazen. Twee cocktails die niet zouden misstaan in menig sterrenrestaurant.

De gloednieuwe Johnnie Walker Red Rye Finish is het resultaat van oneindig veel experimenteren in de keuken van het Schotse merk. Het resultaat is een zoete en licht kruidige smaak die ontstaan is door het proces. Om de whiskey te brouwen is er gebruik gemaakt van een blend van malt- en graanwhisky die gerijpt is in first fill bourbon vaten en zes maanden lang ‘gefinished’ is in ex rye-vaten. 

De L.E.S. Speakeasy
Deze lekkere cocktail is verfrissend, chique, verfijnd en verrassend eenvoudig. Met de L.E.S. Speakeasy zet je de tienercocktailtjes van je vriendin buiten spel.

Ingrediënten:
– 35 ml (1/3)
– Johnnie Walker Red Rye Finish 70 ml (2/3) ginger ale
– Een blaadje basilicum ter garnering
– Serveer in een lowballer glas.


The 33rd Street
Koffie en whisky in een glas. Is dat een goed idee? Ja, dat is een goed idee. Als je The 33rd Street hebt geprobeerd zet je vervolgens een fles Johnny Walker naast je koffiezetapparaat.

Ingrediënten:
– 50 ml Johnnie Walker Red Rye Finish
– 20 ml afgekoelde espresso
– 2 theelepels suiker
– een snufje zout
– Serveer in een coupetteglas.