Met dit vingerafdruk beveiligde hangslot staat je fiets altijd veilig

Ooit wel eens de sleutel van je fietsslot kwijtgeraakt? Nou, wij wel en daar wordt je echt niet blij van. Gelukkig is er dankzij een groep Canadese ondernemers nu eindelijk een oplossing voor dit probleem. Ze hebben namelijk een hangslot gemaakt waar je geen sleutel voor nodig hebt. Ze noemen hem de Grasp Lock en hij is voorzien van de kleinste optische vingerafdruksensor ter wereld. Om het slot los te maken hoef je dus niets minder te doen dan je vinger erop leggen.

Om het slot te kunnen gebruiken moet je de bijbehorende app downloaden. Via de app kun je twintig verschillende vingerafdrukken opslaan zodat ook je vrienden en familie er gebruik van kunnen maken. Je kan de app zelf ook gebruiken om het slot te openen in het geval dat de vingerscan niet werkt. Volgens de makers is hij hierdoor veiliger dan bestaande sloten en is hij volledig waterdicht.

Het slot ligt nog niet in de winkel maar je kan hem al wel kopen via Kickstarter. Hij kost omgerekend wel 120 euro dus het is misschien is het niet heel zinvol om deze aan je stationsfiets van drie tientjes te hangen.

Reageer op artikel:
Met dit vingerafdruk beveiligde hangslot staat je fiets altijd veilig
Sluiten