Met dit futuristische exoskelet ski je alsof je weer jong en super fit bent

Redactie 2 apr 2018 Entertainment

In Elysium met Matt Damon zagen we hoe het normale mannen de kracht van tien gaf en het heeft sindsdien onze gedachten niet verlaten. Machines die aan je lichaam vastgemaakt worden waardoor je meer kracht hebt. De toekomst is daar, men is voor allerlei bezigheden exoskeletten aan het ontwikkelen om werkzaamheden maar nu ook sporten te vergemakkelijken. Zo is er nu een exoskelet die je helpt met skiën.

Vooral handig voor de oudere skiërs onder ons. Skiën is een prachtige sport, maar eentje die wel het lichaam belast. Sommige mensen moeten hun ski liefde links laten liggen vanwege blessures of ouderdom. Dat is vanaf nu verleden tijd aangezien de startup Roam Robotics een exoskelet heeft ontwerpen waardoor je makkelijker en beter skiet.

Hoe werkt het ski exoskelet

De Roam ski helpt zowel professionals als amateurs. Met een exoskelet bedoelen we een soort van pompen die aan je benen worden vastgemaakt waardoor je minder gewicht of kracht hoeft te voorduren. Robot-hulpstukken die je helpen met zware arbeid zonder dat je je lichaam te veel belast. Voor de Roam ski worden er een paar beenhouders aan je benen vastgemaakt en een apparaatje die in je rugzak gaat. Het werkt met luchtzakken waardoor uiteindelijk de arbeid die je verricht veel lichter wordt. Je kan het ook zien als een soort van intelligente geavanceerde schokdempers.

Erg prijzig

Helaas zijn dit nog maar prototypes maar er zijn wel producten onderweg van de Roam Ski. Deze zullen volgend jaar op de markt verschijnen. Je kan al een set reserveren voor ongeveer 100 dollar. Maar dan moet je wanneer die geleverd wordt nog wel zo rond de 2000 dollar bijleggen. Mensen die ze hebben uitgeprobeerd beschrijven de ervaring als een virtueel stukje waardoor je opgetild wordt als je een draai maakt. Er komt veel minder druk op je benen te staan en je kan er veel langer door doorgaan. Het nadeel is dat ze zo duur zijn, daarom zit het bedrijf erover na te denken om ze vooral te gaan verhuren. Mensen die echt het skiën missen door beperkingen zullen er vanzelf eentje kopen.

Het bedrijf geeft aan dat exoskeletten voor skiën pas de eerste stap is. In de toekomst kunnen we misschien wel honderden meters ver springen of net zo snel rennen als Usain Bolt. De ontwikkelingen gaan hard en blijken effectief. Alleen de prijzen moeten nog omlaag gedreven worden. Dit Roam ski exoskelet wordt ongetwijfeld een fantastisch apparaat waar veel mensen zeker plezier van gaan hebben.

Foto: screenshot YouTube

 

 

Reageer op artikel:
Met dit futuristische exoskelet ski je alsof je weer jong en super fit bent
Sluiten