Met deze geniale camera van Samsung kun je zelf 360 graden filmpjes maken

Als het op actioncams aankomt is GoPro bijna niet te verslaan. Grote merken als Sony en TomTom proberen het wel, maar het is nog niemand gelukt om GoPro van de troon te stoten. Ook Samsung heeft in de gaten gekregen dat ze het met hun gewone camera’s niet gaan winnen en daarom komen ze nu met iets nieuws: de Gear 360.

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen, de 360 graden video’s. Filmpjes waarbij je door met je muis te slepen zelf rond kan kijken. Dit is de perfecte manier om sfeerbeelden op een festival te maken, je roadtrip te filmen of om je snowboard skills vast te leggen. Samsung zag dit als de perfecte kans om GoPro naar de troon te steken en komt nu dus met hun eigen 360 graden camera.

Het bolletje kan dankzij de twee camera’s met fisheyelenzen alle hoeken tegelijk vastleggen. Met behulp van wat slimme software wordt het beeld van beide camera’s samengevoegd tot één video. Dat de Gear 360 geen lullige gadget is wordt duidelijk uit de specificaties. Hij schiet namelijk video’s met een resolutie van 3840×1920 bij 30fps en de foto’s hebben zelfs een resolutie van 7776×3888. Hiermee leg je dus alles haarscherp vast.

Voor iedereen die verstand heef van foto’s maken hebben we goed nieuws, want je kan gewoon lekker zelf alles instellen. Van de witbalans tot de isowaarde en van de belichtingscompensatie tot de windfilter. Het enige grote nadeel is dat hij in eerste instantie alleen gaat werken met de Gear 360-app die je kan vinden op de nieuwe Samsung-smartphones. Dus als je geen Galaxy S6 of S7 hebt kun je deze camera alleen gebruiken als voetbal.

Mocht je wel een Samsung telefoon hebben dan kan dit maar zo dé actioncam zijn die je nodig hebt. De camerabal gaat in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen en heeft een adviesprijs van 419 euro. Een prima prijs voor een 360 graden 4k waterdichte actioncam.

Reageer op artikel:
Met deze geniale camera van Samsung kun je zelf 360 graden filmpjes maken
Sluiten