Met deze adapter kun je gewoon je ouderwetse USB kabels gebruiken op je nieuw MacBook

thomas 29 okt 2015 Entertainment

De nieuwe 12-inch Retina MacBook ziet er zoals je mag verwachten van Apple weer super slick uit en is ook qua prestaties een ijzersterke laptop. Toch is er wel wat kritiek op deze superdunne krachtpatser want hij is niet voorzien van een USB-A poort.

Even voor de duidelijkheid: er zijn verschillende USB types. De types die iedereen kent zijn de klassieke USB-A en de kleinere Mini-B en Micro-B die je veel ziet op telefoons en camera’s. USB-C is de nieuwste variant en die is kleiner, sneller en heeft geen boven- of onderkant. Je kan hem er dus niet verkeerdom in doen. Dat klinkt als een flinke verbetering, maar deze techniek kom je nog niet veel tegen. Leuk dus dat de nieuwe MacBook voorzien is van deze nieuwe aansluiting maar wij willen ook onze oude apparaten kunnen aansluiten.

Gelukkig heeft het bedrijf Satechi deze USB hub gemaakt die één USB-C poort omzet tot drie ouderwetse USB 3.0 poorten en plek heeft voor twee SD kaartjes. Deze handige HUB is te verkrijgen in drie kleuren zodat hij altijd bij je MacBook past en kost iets meer dan 30 euro. Zo kun je dus gewoon lekker je oude apparaten blijven gebruiken.

Van links naar rechts: Usb type-A, Mini-B, Micro-B
USB-C
Reageer op artikel:
Met deze adapter kun je gewoon je ouderwetse USB kabels gebruiken op je nieuw MacBook
Sluiten