Met deze 10 tips wordt jij de Pokémon GO eindbaas van Nederland

redactie 13 jul 2016 Entertainment

De game heeft ondertussen meer gebruikers en downloads dan Twitter en Tinder, het is de snelstgroeiende community ooit en zet wereldwijd complete maatschapijen op z’n kop, we hebben het natuurlijk over Pokémon GO. Met miljoenen spelers en tienduizenden concurrenten in Nederland is het van belang dat je zo efficient mogelijk je Pokémon-game speelt.

Met deze 10 tips maken we van jou in no-time een belachelijke Pokémon GO koning. Scroll snel naar beneden en kom uit je stoel want we gaan rammen.

1. Wacht tot er kleinere cirkels om je Pokémon zweven
Om je kansen te vergroten in het vangen van de Pokémon en het voorkomen van onnodig Pokéballs te verspillen is het van belang dat je kijkt naar de grote en kleur van de cirkels die om de Pokémon zweven. Groen is zwak, oranje is middelmatig en rood is sterk. Als je wacht op het kleiner worden van de cirkels dan verhoog je de kans op het vangen van de Pokémon.

2. Verzamel eieren bij Pokéstops om Pokémon te broeden
Om eieren uit te laten komen moet je een bepaald aantal kilometer hebben afgelegd terwijl de app draait. Let op: zorgt ervoor dat je loopt, skateboard of fietst, auto’s en andere snelle vervoersmiddelen tellen niet!

3. Scan naar Pokémon in de buurt
De pootjes laten zien hoever een Pokémon van jou verwijderd is. Één pootje is zéér dichtbij en drie pootjes is ver. De bar onderin beeld zal schudden als er een Pokémon zeer dichtbij is, terwijl groene bewegende blaadjes je laten weten dat er een Pokémon rondloopt.

4. Ga naar Pokéstops met Lure Modules die wilde Pokémon aantrekken
Deze kun je vinden op de kaart als er roze vallende blaadjes neerdalen op de Pokéstop. Deze Lure Modules blijven maar 30 minuten actief en je ziet niet hoelang ze al werken. Het kost je 100 gouden knaken als je deze zelf wilt neerzetten bij een Pokéstop.

5. Stop bij Pokéstops herkenningspunten zoals musea en belangrijke gebouwen
Bijvoorbeeld grote postkantoren, musea, grote beelden, monumenten en andere grote en/of belangrijke gebouwen.


6. Vang bepaalde Pokémon bij hun natuurlijke habitat
Water Pokémon vang je natuurlijk bij het water. Terwijl je grond en gras Pokémon weer vangt in de buurt van grote parken. Andere Pokémons vang je weer alleen als het donker is zoals Gastly.

7. Zet de Augmented Reality (AR) functie uit als je meer tamme Pokémon wilt vangen
Houd ze zolang mogelijk in je vizier anders lopen ze weg. Als je de AR functie uitzet dan lopen ze Pokémons ook minder snel weg.

8. Gebruik de Battery Saver functie optimaal door je smartphone ondersteboven te houden
Je scherm zal in een Pokémon logo veranderen terwijl de app op de achtergrond doorloopt en meters telt voor je eieren. Pokémon in de buurt? De trilfunctie van je smartphone laat het je op tijd weten.

9. Maak gebruik van ‘special attacks’ in Gyms
Als je aan het vechten bent in een Gym vergeet dan niet de ‘special attack’ van je Pokémon te gebruiken. Dit doe je door langer op het scherm te drukken. Let wel op dat veel battles niet eens langs genoeg duren om je speciale aanval te gebruiken.

10. Begin je Pokémon GO avontuur met Pikachu op deze stiekeme manier
Als je net begint probeer dan starters Charmander, Bulbasaur en Squirtle te negeren. Zolang je deze drie blijft negeren komt Pikachu snel tevoorschijn.

Reageer op artikel:
Met deze 10 tips wordt jij de Pokémon GO eindbaas van Nederland
Sluiten