Met de Bionic Boots ren jij straks twee keer zo hard als Usain Bolt

Redactie 24 feb 2015 Entertainment

Rennen voor de trein. Wegsprinten voor de politie. Hollen omdat er een bloeddorstige rottweiler achter je aanzit. Allemaal hartstikke kut. Gelukkig zijn die problemen verleden tijd met de Bionic Boots. Dat is een soort mechanische skischoen die je in staat stelt het ganse klootjesvolk de hielen te laten zien.

Keahi Seymour was altijd al gefascineerd door de struisvogel. De struisvogel is een vogel die niet kan vliegen maar ter compensatie heel hard kan rennen en een topsnelheid kan behalen van wel 72 km/u.

Vastberaden ging Keahi aan de slag om het geheim van de snelheid van de struisvogel te ontrafelen. Dat resulteerde in deze Bionic Boots. Vele jaren en prototypes later heeft ‘ie nu een versie gecreëerd waarmee je een snelheid 40 km/u kan behalen. Ter vergelijking: Usain Bolt snelst gemeten snelheid was ooit 44 km/u. 

De schoenen imiteren de achillespezen van een struisvogel of kangoeroe en weet op die manier snelheid te genereren. Maar nog niet genoeg snelheid. Keahi heeft verkondigd niet te stoppen met doorontwikkelen voordat een mens met zijn apparaat een struisvogel eruit kan sprinten. We houden je op de hoogte.

Reageer op artikel:
Met de Bionic Boots ren jij straks twee keer zo hard als Usain Bolt
Sluiten