Met de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake is het kwartet compleet

Redactie 25 okt 2017 Entertainment

Ook als je een supercar onder je kont hebt liggen zal je weleens boodschappen moeten doen of de kids van school moeten halen. Doordat Aston Martin het waanzinnige Vanquish Zagato limited-edition kwartet gecompleteerd heeft met de nieuwe Shooting Brake, een zogenaamde twee-deurs station wagon, zijn deze dagelijkse klusjes geheel in supercar stijl te volbrengen. Het eindresultaat mag er zijn.

Als een Engels automerk en een Italiaans designbureau de handen ineenslaan, kan het niet anders dan dat daar de meest verrukkelijke creaties uit ontstaan. Op basis van de Vanquish zouden Aston Martin en Zagato vier limited-edition bolides op markt brengen. Met de Vanquish Zagato Coupé, de Vanquish Zagato Volante en de Vanquish Zagato Speedster, zagen we eerder drie pareltjes van het hoogste niveau. Nu is het setje compleet met de station wagon onder de supercars.

Dat het een exclusief stelletje auto’s samen is, blijkt wel uit het feit dat van alle vier de modellen samen slecht 325 exemplaren de fabriek uit rollen. Net als bij de Vanquish Zagato Coupé, zullen er van de Shooting Brake ook slecht 99 auto’s gebouwd worden. Daarmee blijft de Speedster, met maar 28 exemplaren de meest zeldzame van het Aston Martin stel. Dat de Shooting Brake niet zomaar een twee-deurs station wagon is, blijkt wel uit het monster dat zich onder de motorkap schuil houdt. Een 592 pk 5.0-liter V12 motor staat te wachten om vrij gelaten te worden. Even ter vergelijking, dat is 27 pk meer dan het standaard Vanquish model, waar het kwartet van is afgeleid.

Aston Martin heeft al laten weten dat al de 99 modellen, die van het productieproces komen te rollen, allemaal al verkocht zijn. In de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake willen we de kinderen allemaal wel naar de voetbalclub brengen.

Foto’s: Aston Martin

Reageer op artikel:
Met de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake is het kwartet compleet
Sluiten