Merceds onthult de nieuwe C63 AMG (S)

koen 24 sep 2014 Machines

Bam, daar is die dan. De nieuwe C63 AMG en C63 AMG S. Mercedes heeft de nieuwe modellen officieel bekend gemaakt. Beide vierwielers zijn van de buitenkant onder handen genomen en hebben sportievere bumpers gekregen, daarbij zijn ook beide modellen voorzien van een dik uitlaatsysteem waarmee je ongetwijfeld zwaar brullende geluiden kunt produceren. Schakelen gaat als een speer dankzij de aluminium flippers achter het stuur, waarbij de motor gekoppeld is aan een MCT-automaat met zeven versnellingen.

Nu het belangrijkste, het vermogen van beide krachtpatsers. De standaard C63 AMG heeft een 4.0-liter V8 twin turbo onder de kap liggen en dat levert een vermogen van 457 pk en 650 Nm. Het beest kan in 4.2 seconden van 0 naar 100 blazen.

Het S-model zal voorzien zijn van 510 pk en 700 Nm. Met deze sportievere vierwieler doe je er welgeteld 0.1 seconden sneller over om naar de 100 km/u te blazen dan met de standaard versie. Als echte liefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermogen in je wagen hebben liggen, maar in dit geval maakt het niet veel uit of je nou de standaard of de S neemt. Beide modellen zijn namelijk elektronisch begrensd op 250 km/u. Op de openbare weg heb je er dus niet heel veel aan.

De vraag is nu natuurlijk waarom je in godsnaam de S zou moeten nemen. Nou, de S heeft dikkere velgen, namelijk 19 inch om 18 inch licht metalen velgen. Daarnaast is bij de sportievere broer het differentieel verder ontwikkeld waardoor deze bolide zijn vermogen beter verdeeld en dus meer kan doen met zijn pk’s. Toch een stuk leuker als de standaard C63 AMG. Deze wagens komen vanaf februari 2015 op de markt.

Hieronder de specificaties van beide modellen.

1.
 

2.
 

3.
 

4.
 

5.
 

6.
 

7.
 

8.
 

9.
 

10.
 

11.
 

12.
 

13.
 

14.
 

Reageer op artikel:
Merceds onthult de nieuwe C63 AMG (S)
Sluiten