Het Mercedes-Benz Stadium is het vetste stadion dat je ooit gezien hebt

redactie 10 mrt 2019 Entertainment

Frankie heeft het goed voor elkaar daar in Amerika. De club van de Nederlandse trainer, Frank de Boer, speelt in het vetste stadion wat je ooit gezien hebt. We gaan eens even kijken naar het Mercedes-Benz Stadium, de thuishaven van Atlanta FC (voetbal) & de Atlanta Falcons (NFL).

Bij Atlanta hebben ze flink diep in de buidel moeten tasten voor de bouw van dit hypermoderne stadion. De sporttempel heeft zo’n 1.5 miljard dollar gekost. Dat zullen flink wat wedstrijdjes worden voordat die kosten eruit zijn. Gelukkig zijn de energiekosten van dit stadion niet zo hoog, aangezien ze naast het duurste ook het milieuvriendelijkste stadion ter wereld zijn. Op het dak is ruimte gemaakt voor zo’n vierduizend zonnepanelen.

Het Mercedes-Benz Stadium

Eén van de meest spectaculaire dingen aan het stadion van de Amerikaanse club is het dak. Deze gaat op een hele sicke manier open en dicht. We kunnen heel erg ons best gaan doen om het uit te leggen, maar het lijkt ons beter dat je effe de video checkt. Het gigantische bouwwerk maakt tijdens voetbalwedstrijden plaats voor 40.000 man, alleen op de 1ering. De 2ering wordt dan met een soort grote doeken afgeschermd. Maar, als er grote evenementen plaatsvinden of er wordt een NFL-wedstrijd gespeeld, dan wordt de capaciteit vergroot naar zo’n 71.000 toeschouwers.

Pils

Mocht je een keer in de buurt zijn en je wil een wedstrijdje checken, dan mag je hopen dat de prijzen van een biertje of een lekker broodje voor in de rust, niet evenredig zijn met de prijs van de bouw van het stadion. De prijs van een grote goudgele rakker is tussen de zeven en negen dollar. Goedkoop is anders. Je wordt gelukkig wel snel geholpen. Door het hele stadion zijn 1.264 biertaps geïnstalleerd.

Reageer op artikel:
Het Mercedes-Benz Stadium is het vetste stadion dat je ooit gezien hebt
Sluiten