Mercedes-AMG komt met krachtige powerboat

Redactie 17 feb 2017 Machines

Over het algemeen zien we Mercedes voertuigen met wielen produceren. De afgelopen 10 jaar heeft het Duitse automerk echter intensief samengewerkt met Cigarette Racing dat vooral actief is in de wereld van supersnelle powerboten.

Om die samenwerking te vieren hebben de mannen van Mercedes en Cigarette Racing de koppen bij elkaar gestoken om een mooie boot te ontwerpen die hoge ogen kan gaan gooien bij het volgende wedstrijdje hard varen. Bij de botenshow in Miami werd dit pareltje aan de wereld getoond en het publiek was daar laaiend enthousiast.

Dat is wel te begrijpen want het ontwerp straalt snelheid en kracht uit. De boot is helemaal van kunststof gemaakt en weegt daardoor maar 600 kg! Als je bedenkt dat dit beest in totaal 3100 paardenkrachten uit zijn reusachtige motoren weet te persen, weet je zeker dat dit vaartuig verschrikkelijk hard over het water kan scheuren.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar die zullen vast erg hoog liggen. Je kan hem mooi achter de nieuwe Mercedes AMG GT R hangen en naar het dichtstbijzijnde Friesche meertje snellen.

High Snobiety

Reageer op artikel:
Mercedes-AMG komt met krachtige powerboat
Sluiten