De AMG GT R Roadster is het nieuwste brute speeltje van Mercedes

redactie 4 mrt 2019 Machines

Het blijft toch leuk hè? Zo’n nieuwe Mercedes-AMG GT. Zelfs na vijftien versies van dit racemonster blijft het een aangename verrassing. Het nieuwste AMG-speeltje van de Duitse autofabrikant is zojuist aangekondigd. Dit is de Mercedes-AMG GT R Roadster en hij is meer dan welkom in de brute vierwielerfamilie.

Deze lijpe merrie is er ééntje die je als rijke autoliefhebber zeker aan je collectie moet toevoegen. Je moet jezelf even voorstellen op een rustige weg, handen aan ‘t stuur en je voet op het gaspedaal van de AMG GT R Roadster. Zet die 585 paarden maar aan het werk. Trek ‘m binnen een tijd van 3.7 seconden van nul naar honderd. Wil je echt met traanogen over de weg scheuren, dat kan. Met een beetje moeite haal je namelijk zelfs een topsnelheid van 317 kilometer per uur.

Mercedes AMG GT R Roadster hebben?

Wil jij deze brute convertible nou heel graag op je oprit willen hebben? Dan raden we je wel aan om er heel snel bij te zijn. Er worden namelijk maar 750 exemplaren van de bolide gemaakt. Kan je nou niet wachten om de Mercedes in het echt te aanschouwen? Boek dan maar vast een hotelletje in Genève. Want ook deze auto maakt hier zijn debuut.

Foto’s: Mercedes-Benz

Reageer op artikel:
De AMG GT R Roadster is het nieuwste brute speeltje van Mercedes
Sluiten