Memphis Depay man of the match met geniale goal tegen PSG

In Frankrijk stond er gisteravond een topper op het programma, want Olympique Lyon ontving in eigen huis het sterrenensemble van Paris Saint Germain. Lyon is de grote ploeg van het vorige decennium toen het van 2001 tot 2008 zeven keer achter elkaar kampioen werd. Sinds de steenrijke Qatari met geld zijn gaan smijten, is het echter Parijs dat de dienst uitmaakt in de Ligue 1.

Beauty’s

Een mooi affiche, zogezegd. En met Memphis Depay in de selectie van Lyon ook nog van een oranje tintje voorzien. Het werd een heerlijke wedstrijd met louter beauty’s van doelpunten. Een weergaloze vrije trap van zo’n 25 meter van Nabil Fekir brak de score open in het voordeel van Olympique Lyonnais. Waar PSG-keeper Areola rekende op een voorzet, daar ging Fekir voor eigen succes. En hoe. Even later werd het alweer 1-1 omdat Kurzawa met een raketinslag de gelijkmaker in het dak van het doel volleyde. Dat die bal niet door het net heenging is een wonder, want zo hard hebben we ze zelden gezien.

Rood

Zo golfde de wedstrijd op en neer. In de 57e minuut wist de Braziliaanse Dani Alves de aandacht op zich te vestigen omdat hij een rode kaart pakte. Na een tackle was hij zo onverstandig om hoofd tegen hoofd te gaan staan met de scheidsrechter. Hij had moeten weten dat die Fransen daar niet van gediend zijn: au revoir señor Alves.

In de 69e minuut werd het tijd voor de entree van Memhpis, die moest beginnen op de bank. Hij bewees zijn waarde op weergaloze wijze. Een invalbeurt uit een jongensboek zoals dat zo mooi heet. In de vierde minuut van de blessuretijd ontving hij de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, hij kapt naar binnen, loopt langs een PSG-verdediger en haalt dan magistraal: linkerkruising, goal, finito. Zo kon hij de fraaie leeuw op zijn rug loslaten en een feestje vieren. Samenvatting van de wedstrijd check je hieronder.