Meest menselijke robot ooit krijgt officieel burgerschap in Saoedi-Arabië

Redactie 27 okt 2017 Entertainment

Als je Bladerunner of I, Robot hebt gezien, loop je waarschijnlijk nog niet helemaal warm voor een robot party on earth. Maar als je om je heen kijkt, gaat technologie steeds verder en verder en worden goedlachse kassadames bij de Appie al vervangen door scanmachines. Voor je het weet moet je jouw kantoor delen met een androïde. 

Saoedi-Arabië loopt op dit gebied een behoorlijk stuk voor op de rest. Zij zijn namelijk het allereerste land die burgerschap verlenen aan een robot. Yes dat hoor je goed, prepare voor sci-fi nachtmerries. De robot heeft de naam Sophia en heeft belachelijk veel menselijke trekjes. De gelaatstrekken en mimiek komen exact over met die van een echt persoon. In een interview met Sophia geeft de robot aan dat mensen niet afgeschrikt moeten worden door Hollywoodfilms, ze is hier om te helpen en niet om de mensheid te verwoesten.

Het technologiebedrijf Hanson Robotics in Hong-Kong is verantwoordelijk voor Sophia. Zij hebben haar ontwikkeld om ouderen te helpen en bezoekers in het park de weg te wijzen et cetera. Goede intenties, dat zeker. Sophia heeft camera’s in haar systeem die het mogelijk maken dat ze oogcontact kan maken en mensen kan herkennen aan gezichten, maar ook aan stemmen. Erg knap, ook wel een beetje creepy. De robot kan zelfs “intelligenter” worden wanneer ze meer met mensen praat. In het interview maakt de robot ook grapjes en reageert ze vlot op de vragen van de interviewer. Soof ging ook even gezellig babbelen met Jimmy Fallon, waar haar menselijk reactievermogen nog duidelijker naar voren komt. Revolutionair of gewoon eng?

Foto: YouTube

Reageer op artikel:
Meest menselijke robot ooit krijgt officieel burgerschap in Saoedi-Arabië
Sluiten