Goed nieuws: seks verkleint de kans op hart- en vaatzieken

redactie 16 okt 2018 Entertainment

Zonder seks is er geen leven. Sowieso omdat seks misschien wel de leukste hobby ever is, maar ook omdat zonder seks er geen nageslacht is. Ook jij bent ontstaat uit een potje hete seks tussen je beide ouders. Denk daar maar niet teveel over na, visueel ingestelde homo sapien. Er is altijd een goede reden om wat vaker de koffer in te duiken. We hebben nu weer een nieuwe reden gevonden, want meer seks maakt de kans op een hart- en vaatziekten een stuk kleiner, volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek. 

Seks is sowieso niet slecht voor je, gelukkig maar want dan zou iedereen op aarde een kort leventje hebben. Zo is een potje rampetampen goed voor je nachtrust, je immuunsysteem, het vertraagd veroudering, verlaagt stress én calorieën branden er lekker van weg.  Uit een fonkelnieuwe studie blijkt dat seks je ook nog eens beschermt tegen troubles met je hart en bloed. Het houdt het tikken van je hart in vorm. Het is dus echt een win-win situatie waardoor jij en je liefje (of  je scharrel) er allebei iets aan hebben.

Het onderzoek

Voor de studie raapten de onderzoeker 1165  mannen van tussen de 40 en 70 jaar bij elkaar. Ze analyseerden de gezondheidsgeschiedenis om de relatie tussen seksuele activiteiten en cardiovasculaire (hart- en vaten). Daaruit bleek uiteindelijk dat mannen met de meeste seks het minste risico hadden om hart- en vaatziekten te krijgen. Degenen die twee tot drie keer per week hadden, hadden maar liefst 45% minder kans op deze nare ziektes. Dat is behoorlijk wat.

Dus: zeg meteen al je afspraken van deze week af om het er eens flink van te nemen. Zeg maar tegen je baas dat dit alles is ten behoeve van je gezondheid, dus uiteindelijk ook voor je werkprestaties. Begrijpt de best gap vast wel, zonder seks was hij immers niet jouw baas geweest.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: seks verkleint de kans op hart- en vaatzieken
Sluiten