Studie zegt dat meer doekoes voor meer problemen zorgt

Redactie 23 apr 2018 Entertainment

Geld maakt niet gelukkig. Een uitspraak die vaak gezegd wordt, maar waar men het toch nooit mee eens lijkt te zijn. Veelal horen we antwoorden als: ‘Maar de spullen die je met geld kan kopen wel’ of ‘Maar van alleen zonlicht wordt je ook niet gelukkig’. Je kent het wel. Toch laat een nieuwe studie zien dat de uitspraak wel degelijk ergens op slaat, meer geld betekent dus meer problemen. In die zin maakt geld dus niet gelukkig nee.

Een nieuwe studie van LinkedIn concludeerde dat hoe meer geld professionals verdienen, sneller en meer gestrest ze zijn op de werkvloer.

Resultaten

Een groep van duizend deelnemers werd onderzocht door het team. Uiteindelijk waren de resultaten lichtelijk schokkend. 68 procent van de groep die meer verdient dan 200.000 dollar per jaar, ervaart stress op de werkvloer. Ter vergelijking: van de groep die tussen de 75.000 en 200.000 euro verdient, ervaart 53 procent stress op het werk. De groep die tussen de 51.000 en 75.000 dollar verdienen ervaren de minste stress. Maar 38 procent zegt stress te voelen op de werkvloer. Daarna gaat het weer opwaarts qua stressgehalte. Van de groep die 35.000 tot 50.000 verdient, ervaart namelijk 47 procent wel weer stress op het werk.

Money Cash GIF - Find & Share on GIPHY

Gelukkigste

Het moge duidelijk zijn dat je het gelukkigste bent wanneer je tussen de 51.000 en 75.000 dollar verdient. 81 procent van die groep beantwoorde die vraag met een volmondige ja. Dat in vergelijking met de groep die meer dan 250.000 dollar verdient. Daarvan zijn maar 74 procent tevreden met hun baan.

Mannen en vrouwen

Andere resultaten waren dat zowel mannen als vrouwen even ontevreden zijn met hun baan. Maar liefst 52 procent van zowel mannen als vrouwen is niet tevreden met hun werk. Dat is behoorlijk veel, misschien moet iedereen een betere studiewijzer maken of mensen in het algemeen beter begeleid worden van welke baan ze nou het gelukkigste zouden worden. Of bij FHM komen werken natuurlijk.

Het bijzondere is dat mensen de antwoorden zelf gaven. 52 procent is zelf gewoon niet blij met hun baan. Neem dan gewoon ontslag, joh. Wat is je reden dat je nog werkt voor iets wat je zo niet leuk vindt?

Woman Mirror GIF - Find & Share on GIPHY

Foto: Flickr.com

Reageer op artikel:
Studie zegt dat meer doekoes voor meer problemen zorgt
Sluiten