Medicinale XTC zou vanaf 2021 wel eens legaal kunnen worden

redactie 1 dec 2016 Entertainment

Ecstasy en MDMA helpen mensen niet alleen over hun angst van de dansvloer heen, het schijnt ook mensen te helpen met allerlei andere angsten. Wetenschappers hebben aangetoond dat het een positief therapeutische werking kan hebben op mensen die last hebben van een posttraumatische stressstoornis, slachtoffers van seksueel geweld of bepaalde andere psychische problemen.

Er gaat nu in Amerika een proef starten met 230 mensen met een posttraumatische stressstoornis. Als dat succesvol blijkt te zijn dan zou XTC zomaar een erkend geneesmiddel kunnen gaan worden vanaf 2021. Het is natuurlijk wel zo, dat dit niet betekent dat iedereen zomaar de drug bij de pillenboer kan ophalen. Het zal dan op recept bij de apotheek af te halen zijn.

De New York Times heeft recentelijk nog een mooi verhaal gedeeld van een getraumatiseerde soldaat. Nadat C.J. Hardin terug kwam van drie uitzendingen in Irak en Afghanistan, belandde hij in een diep dal. Hij raakte gescheiden van zijn vrouw en zwaar aan de alcohol. Nadat hij driemaal een zelfmoord poging probeerde heeft hij Ecstasy geprobeerd als geneesmiddel en dat werkte goed.

Dit is wat hij zelf zei: "Nothing worked for me, so I put aside the idea that I could get better, I just pretty much became a hermit in my cabin and never went out." […] "It changed my life, it allowed me to see my trauma without fear or hesitation and finally process things and move forward." Hij werkt nu als een vliegtuigmonteur en studeert weer. 

Reageer op artikel:
Medicinale XTC zou vanaf 2021 wel eens legaal kunnen worden
Sluiten