De nieuwe McLaren Senna is de gruwelijke opvolger van de P1

Redactie 11 dec 2017 Machines

De Mclaren P1 rolt al een tijd niet meer uit de fabriek en dus was de hoogste tijd voor een waardige troonopvolger. De erfgenaam die McLaren Automotive heeft gelanceerd is een waanzinnige machine, die mogelijk de geschiedenis van sportauto’s met verbrandingsmotoren gaat herschrijven. Een vernoeming naar een van de meest legendarische Formule-1 coureurs is meer dan op zijn plaats. Senna is de naam.

Het 4,0-liter twinturbo V8 brullende hart onder de motorkap produceert een vermogen van 800 pk en 800 Nm aan koppel. Daarmee is de McLaren Senna een waardige reïncarnatie van de Braziliaanse racelegende. Met 1.189 kg is ‘ie ongeveer zo licht als een Volkswagen Polo. Combineer dat met het aerodynamische uiterlijk en het vermogen en de optelsom maakt dat dit de snelste straatlegale McLaren ooit is. Exacte cijfers worden nog niet gedeeld, maar hij is sneller dan de P1 en die is in 2,8 seconden bij de 100 en een top van 350 km/u. Lijkt ons een waardige opvolger.

Foto: McLaren

Om het exclusieve en legendarische karakter van de nieuwe Britse hypercar extra te benadrukken worden er slechts 500 exemplaren van de ultieme snelheidsduivel gebouwd. Alle 853.000 euro kostende paradepaardjes zijn al vergeven, dus heb je nog ergens een vermogen aan Bitcoins liggen dan vis je voorlopig achter het net. Wel is al bekend dat er vier exemplaren naar Nederland komen. Tot die tijd hebben wij wel de jaloersmakende foto’s van de bloedsnelle new kid on the block.

Autovisie

Reageer op artikel:
De nieuwe McLaren Senna is de gruwelijke opvolger van de P1
Sluiten