McLaren MP4-X Concept is de F1-bolide van de toekomst

webredactie 10 dec 2015 Machines

Afgelopen seizoen liep voor het McLaren F1 team uit tot één grote teleurstelling. Met twee oud wereldkampioen achter het stuur waren de verwachtingen hooggespannen, maar de auto bleek helaas niet mee te kunnen komen met de top. Om dit soort tegenvallers in de toekomst te voorkomen is de Britse renstal druk bezig met een nieuwe auto. Niet alleen voor volgend seizoen, maar ook voor de langere termijn. Voor de lange termijn komen ze met de gruwelijke McLaren MP4-X Formula One Concept.

Zoals je kan zien gaat er volgens McLaren flink wat veranderen in de toekomst. Niet langer zitten de coureurs met hun hoofden in de wind, want hij krijgt een gesloten cockpit. Dat is niet alleen voor de veiligheid, maar ook zodat het glas gebruikt kan worden als een heads-up display. De futuristische look is niet alleen omdat het er vet uitziet, maar ook om nog minder weerstand te hebben. Ze hebben zelfs een onderkant ontwikkelt die lucht omzet in plasma.

Toch moet het vetste aan dit racemonster nog komen. McLaren is namelijk bezig met een systeem waarbij je de auto kan besturen met je hersenen. Zonder handjes een F1-auto besturen. Klinkt wel heel futuristisch allemaal. Maar het geeft je een blik in wat we allemaal kunnen verwachten over een paar jaar. Moet de regelgeving wel een beetje meewerken natuurlijk. 

1.

2.

3.

4.

Reageer op artikel:
McLaren MP4-X Concept is de F1-bolide van de toekomst
Sluiten