McLaren 570GT MSO Black Collection is regelrechte droomauto

Redactie 24 mrt 2018 Machines

Lange tijd teerde McLaren op haar ene supercar: de McLaren F1. Een mythische supercar die nog altijd een van de snelste auto’s ter wereld is. Maar wel uit de begin jaren ’90. Inmiddels zitten we in 2018 en kun je uit aardig wat McLarens kiezen. De 570GT is een van de instapmodellen. Maar McLaren Special Operations (MSO) heeft daar nu een exclusieve variant van gemaakt: de McLaren 570GT MSO Black Collection. Droomauto!

Zoals de naam al laat raden, is het zwart wat de klok slaat. Alles is zwart. Helemaal tot aan de contactsleutel doorgevoerd. Ook de remklauwen zijn zwart, maar dat is nou het enige die wij in een ander kleurtje zouden willen. Alles zwart en dan met feloranje of rode remklauwen erachter, da’s wel flink porno hoor. Met welke argumenten je ook komt, zwart is en blijft de vetste kleur voor een auto. Zeker op zo’n excentrieke sportwagen als de McLaren 570GT, dat laat deze MSO Black Collection wel zien.

Verdere aanpassingen zijn onder andere een titanium uitlaatsysteem (5 kilo lichter en nog grover geluid) en een Sport Pack, waardoor de besturing nog scherper kan worden afgesteld. Standaard zit er al een panoramadak in, maar als je nog 5k extra lapt, dan kijk je door een elektrochroom glas. Hadden wij ook nog nooit van gehoord, maar dit materiaal houdt in dat je door elektrische aansturing van tint kan veranderen. Klinkt vet.

In totaal worden er 100 exemplaren gebouwd van de McLaren 570GT MSO Black Collection. Begin maar alvast met geld opzij zetten en je spaarvarkentje vullen, want je mag tweeënhalve ton aftikken, 250.200 euro om precies te zijn. Nou, ritje naar Louwman dan maar.

Lees hier ons verhaal waarin we probeerden de topsnelheid in de McLaren 570S te halen. 

 

Reageer op artikel:
McLaren 570GT MSO Black Collection is regelrechte droomauto
Sluiten