Max Verstappen WINT GP van Spanje in debuutwedstrijd voor Red Bull!

redactie 15 mei 2016 Machines

Wauw. Wauw, wauw, wauw. Max Verstappen wint in z’n eerste de beste wedstrijd voor Red Bull gelijk de Grand Prix van Spanje. Daarmee pakt hij gelijk wat nieuwe records, want met z’n overwinning is hij de eerste Nederlander ooit die een Grand Prix op z’n naam schrijft, de jongste coureur ooit die een Grand Prix wint, de jongste coureur ooit die aan de leiding ging en de jongste coureur op het podium. Mythische prestatie!

Het begon allemaal al lekker voor Max die startte op P4. Vlak na de start knalden beide Mercedessen elkaar al uit de wedstrijd. Rosberg dreef Hamilton het gras op, die de controle kwijtraakte, spinde en Rosberg meenam in z’n crash. Exit Mercedes.

Zodoende ging Max naar P2 en moest hij enkel nog teamgenoot Ricciardo voor zich dulden. Dat bleef een tijdje zo, met de Ferrari’s in het kielzog van beide Red Bulls. Doordat onze legende een tweestopsstrategie aanhield kwam Max aan de leiding. Een positie die hij moest verdedigen tegen Fin Kimi Raikkonen.

Onze held bleef echter zeer geconcentreerd en foutloos rijden, waardoor Raikkonen niet bij machte was om überhaupt een echte inhaalpoging te doen, ondanks een hogere topsnelheid op het lange rechte stuk.

En zo schreef onze landgenoot geschiedenis door gelijk met de overwinning aan de haal te gaan. De bijbehorende champagnedouche van podiumgenoten Raikkonnen (2e) en Vettel (3e) zal nog nooit zó lekker hebben gevoeld.

Verstappen: ‘Het is ongelooflijk. De hele race ging geweldig. Ik moet mijn team bedanken voor hun fantastische werk’, aldus het eerste commentaar van Magic Max. Beelden volgen later. Wij gaan aan ’t bier. Heroïsch!

Reageer op artikel:
Max Verstappen WINT GP van Spanje in debuutwedstrijd voor Red Bull!
Sluiten