Max Verstappen toont zijn ongekende klasse tijdens Grand Prix van Brazilië

redactie 13 nov 2016 Machines

Oh, Max. Wat ben je toch een ongelooflijke baas. In een uitermate chaotische race finishte Max Max tijdens de Grand Prix van Brazilië als derde, maar de manier waarop toont eens te meer aan dat hij het grootste racetalent ter wereld is.

Max Verstappen =

Op een kletsnat Interlagos was de race al twee keer stilgelegd met een rode vlag vanwege een knetterharde crash van Kimi Raikkonen waarbijVerstappen hem ternauwernood kon ontwijken. Nadat de race – na een onderbreking van een halfuurij alle wagens in de pits stonden – werd hervat veroverde Max bijna gelijk de tweede plaats met een heerlijke inhaalactie op Nico Rosberg.

Max naderde leider Lewis Hamilton, maar was iets te gretig. Bij het uitkomen op het lange rechte stuk spinde hij, maar met een weergaloze actie wist hij z’n bolide in bedwang te houden en uit de vangrail te blijven. Hier toonde hij wat voor magistrale rijderskunsten hij bezit. Het kostte hem geen eens een plek, want hij wist nog voor Rosberg te blijven.

Door een bandenwissel viel onze landgenoot terug naar de vijfde plek, waarna het aan de beurt van Felipe Massa was om de race te verlaten waardoor de safety car wederom aan de bak moest. De teamleiding van Red Bull faalde hierbij, want Max en Riciardo gingen weer op regenbanden rijden. Max zakte door wéér een pitstop terug naar plek 16, maar op zijn regenbanden begon hij aan een sublieme inhaalrace. Hij haalde de ene na de andere coureur (waaronder Riciardo in met geniale inhaalacties en wist in een tijdsbestek van 15 ronden van plek 16 naar plek 3 te komen. In een kwartiertje het hele veld inhalen. Besef even.

Alleen de beide Mercedessen waren te ver weg. Maar als de race nog een paar rondjes langer had geduurd had hij ze ook gepakt. Uiteindelijk pakte Hamilton de overwinning en werd Rosberg tweede. Dat is echter bijzaak. Na de race wordt er maar over één ding nagepraat; Max Verstappen z’n galavoorstelling in de regen. Als dit geen toekomstig wereldkampioen is. 

Reageer op artikel:
Max Verstappen toont zijn ongekende klasse tijdens Grand Prix van Brazilië
Sluiten