Max Verstappen showt opnieuw zijn klasse en evenaart beste prestatie

Redactie 26 okt 2015 Machines

Gisteravond vond de Grand Prix van de Verenigde Staten plaats in Austin. Een mooie gelegenheid voor Max Verstappen om opnieuw zijn klasse te laten zien in de koningsklasse van de autosport. Max had zich in de kwalificatie een mooie positie verworven door vanaf een achtste positie te mogen starten.

De race werd een beetje uitgesteld vanwege veel nattigheid op de baan. In de avonduren ging ‘ie dan toch van start. Na een tumultueuze eerste bocht was Max alweer een plekkie naar voren opgeschoven. Zo liep het lekker bij Max. Zo bezette hij zelfs twee keer een podiumplaats. Mocht hij daarop finishen dan zou hij de jongste coureur ooit zijn die op het podium eindigt. Hij heeft echter nog een kleine drie jaar om die prestatie alsnog te bewerkstelligen. Sebastian Vettel heeft dat record nu in handen met een leeftijd van 21 jaar. Als we Max dit seizoen bezig zien dan zou dat record toch afgepakt moeten worden.

Dat podium zat er in Austin helaas niet in voor onze 18-jarige landgenoot. Wel wist hij zijn beste prestatie in de F1 te evenaren door als 4e te finishen. Max hoefde enkel de Mercedessen van Hamilton en Rosberg en de Ferrari van Vettel voor zich te dulden. Netjes! Ook daddy Jos Verstappen was in z’n nopjes met het optreden van zijn zoon. ‘Het was ongelofelijk spannend. Max heeft in mijn ogen geen voet verkeerd gezet. Zoiets is altijd spannend, houdt hij het vol? We hebben het al vaker meegemaakt dat hij in de laatste ronden uitvalt. Ik liep dus zenuwachtig op en neer en hoopte dat alles goed zou gaan,’ aldus senior.

Kampioen olé olé
Met de Grand Prix zege haalde Hamilton zijn derde wereldtitel binnen. Daarmee evenaart hij bijvoorbeeld held Ayrton Senna. Lewis: ‘Als kind wilde ik wereldkampioen worden en dus is het raar dat ik en Ayrton op gelijke hoogte staan met het aantal kampioenschapppen. Dat is het meest geweldige. Het is een hele bijzondere ervaring omdat Ayrton zoveel voor mij heeft betekend en nog steeds doet. Senna heeft me altijd geïnspireerd. Ik voel me heel gezegend.’

Hieronder het interview met Max na de race.

  

En de volledige uitslag van de GP van Austin.

Reageer op artikel:
Max Verstappen showt opnieuw zijn klasse en evenaart beste prestatie
Sluiten