Max Verstappen door de fans verkozen tot populairste coureur uit de F1

Redactie 3 dec 2015 Entertainment

Dat Max Verstappen excellente prestaties heeft geleverd in zijn debuutjaar in de Formule 1 dat staat buiten kijf. Maar wij zien dat toch door een licht oranje getinte bril. Daarom is het extra vet als Max Verstappen door de fans van over de hele wereld is verkozen tot populairste coureur uit de F1. Het officiële Twitterkanaal van de Formule 1 @F1 had een verkiezing de deur uitgedaan waarin naar de favoriete coureur van de fans werd gevraagd.

Onze Max won ook niet nipt. Nee joh, hij schreef deze eervolle titel met grote overmacht op zijn naam. Liefst meer dan 50% van de stemmen gingen naar onze racende landgenoot. Zo cool. Sebastian Vettel eindigde op P2 en wereldkampioen Lewis Hamilton ging met het brons aan de haal.

Ook teambazen schatten prestaties op waarde
Eerder was Max ook al 4e geworden in de verkiezing tot coureur van het jaar onder de teambazen. Het Britse magazine Autosport vroeg de tien teambazen uit de F1 om de beste tien coureurs van het afgelopen seizoen uit te kiezen. Na Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Nico Rosberg werd Max best of the rest met plek vier. Ook de echte kenners geven hem dus de terechte credits voor zijn prestaties.

Je koopt niks met dit soort verkiezingen, maar het geeft wel aan hoe sterk hij afgelopen seizoen heeft gereden en hoeveel indruk hij heeft gemaakt in de koningsklasse van de autosport. Als je de video hieronder ziet, dan snap je gelijk waar hij die populariteit aan te danken heeft. Op naar de wereldtitel! 

Reageer op artikel:
Max Verstappen door de fans verkozen tot populairste coureur uit de F1
Sluiten