Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull

Redactie 20 okt 2017 Machines

Heet autonieuws vanuit de Formule 1, want zojuist is bekend geworden dat Max Verstappen zijn contract heeft verlengd bij Red Bull Racing. Mad Max blijft tot eind 2020 rondjes rijden voor de Oostenrijkse renstal. Hiermee heeft hij gelijk een einde gemaakt aan de geruchten dat hij na dit contract zou overstappen naar Mercedes.

In een verklaring zegt de 20-jarige Limburger dat hij dit als een logische stap beschouwt: “Red Bull heeft altijd met daden haar geloof in mij hard gemaakt. Als 16-jarige werd ik opgenomen in het young driver programma, waarna ik op mijn zeventiende in de Formule 1 ben begonnen en ik vervolgens de kans kreeg om voor Red Bull Racing te racen, waar ik met dit team een droomstart had.”

Loyale jongen dus, onze Max. En terecht ook. Het is het team dat hem op 17-jarige leeftijd de kans gaf om in de F1 te racen. “Ze hebben mij en mijn ambities altijd ondersteund en ik weet dat we dezelfde ambitie hebben. Hun support, van iedereen in de fabriek tot de crew in de garage, wat er ook op het racecircuit gebeurde, is altijd honderd procent geweest. We hebben ook veel lol gehad samen. Ik ben heel erg blij verder te kunnen gaan bij Red Bull Racing en ik kijk ernaar uit om samen te blijven werken om in de komende jaren meer successen te beleven.”

Sports GIFs - Find & Share on GIPHY

Na een teleurstellend eerste deel van het seizoen, gaat het de laatste weken beter met winst in Maleisië en een tweede plek in Japan. Met Red Bull moet hij nu de volgende stap gaan zetten en zich met Mercedes en Ferrari gaan mengen in de strijd om de titel.

Ook teambaas Christian Horner is blij dat Verstappen heeft bijgetekend. “Wij kijken ernaar uit om zijn reis met hem voort te zetten in onze jacht op Formule 1-wereldkampioenschappen”, aldus de Brit. “Als we naar de lange termijn met Max kijken, is hij in de beste positie om een team rond hem te vormen om onze gezamenlijke ambitie in te lossen.”

Mooi. Weg met de smoezelige teksten in de wandelgangen. Zo weet iedereen weer waar hij aan toe is. Op naar de wereldtitel!

Red Bull Racing GIFs - Find & Share on GIPHY
Reageer op artikel:
Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull
Sluiten