Max ‘Superstar’ Verstappen flikt het opnieuw tijdens Grand Prix van Japan

Redactie 28 sep 2015 Machines

Het wordt een beetje een standaard riedeltje op maandagochtend na een Formule 1 Grand Prix. Max Verstappen die in positieve zin de aandacht weet op te eisen. Gisteren werd de Grand Prix van Japan gereden. In zijn laatste GP als 17-jarige moest Max starten vanaf een zeventiende plek. Symbolisch gezien hartstikke mooi, maar wel verdraaid lastig om dan nog in de punten te rijden. Maar we hebben het hier wel over Max. De jongen die alles wat hij in z’n F1-bolide aanraakt in goud lijkt te veranderen, of nou ja, op z’n minst in zilver.

Zo werkte hij zich gedurende de race op naar een plek in de top-10 en had hij weer enkele schitterende inhaalacties in petto. Zijn gevecht met Jenson Button deed denken aan een van de mooiste inhaalacties uit de F1 ever, toen Mika Hakkinen op Spa zijn grote rivaal Michael Schumacher via Ricardo Zonta inhaalde.


(actie vanaf op 1:05)

Uiteindelijk finishte hij als negende en mocht hij zo weer wat puntjes bijschrijven op de rekening. In totaal heeft hij zes keer in de punten gereden, waarmee hij 32 punten heeft verzameld en twaalde staat in het kampioenschap. Na afloop van de race gingen BBC-commentatoren Suzi Perry en David Coulthard bij Max langs om na te babbelen over de race. Dan blijkt dat ‘ie een baas is op het circuit, maar ook heel sterk is in omgang met de media. Wat een fenomeen.

Reageer op artikel:
Max ‘Superstar’ Verstappen flikt het opnieuw tijdens Grand Prix van Japan
Sluiten