Master: Hendo komt met eerste hoverboard ter wereld

Redactie 22 okt 2014 Entertainment

Now that’s awesome! Wrijf maar goed in je ogen, want dit is toch echt het eerste echte hoverboard op aarde. Gefabriceerd door de vooruitstrevende handjes van Hendo. Het bedrijf van George Henderson, een specialist op het gebied van elektromagnetische velden. Hij is de man die Back to the Future’s Marty McFly’s futuristische plankje werkelijkheid maakt…

Hoe dan? Vier ronde hover engines aan de onderkant van het board creëren een speciaal magnetisch veld waardoor het board een stukje boven de grond blijft zweven en vooruit wordt gepusht. Kanttekening bij gebruik is dat je het hoverboard alleen kunt gebruiken als de ondergrond een ijzerachtige is, zoals koper of aluminium. Over het asfalt zweven behoort voorlopig nog even niet tot de mogelijkheden. Erg lang kun je ‘m ook nog niet gebruiken, want de maximale zweeftijd bedraagt zeven minuten. Maar hé, dit is een begin he. Wordt alleen maar beter. 

Henderson heeft de afgelopen twee jaar aan zijn inventieve uitvinding gesleuteld. Via Kickstarter.com heeft ‘ie ‘m voor het eerst aan de wereld geshowd. Daar proberen ze in totaal 250.000 dollar op te halen, zodat ‘ie definitief in productie genomen kan worden. De oplage van het allercoolste board evah is voorlopig gelimiteerd. Er worden vooralsnog tien stuks aangeboden, welke je voor 10.000 dollar per stuk kunt aanschaffen. Filmpje!

Reageer op artikel:
Master: Hendo komt met eerste hoverboard ter wereld
Sluiten