Deze mariniers moeten trainen in het goorste water ooit

Redactie 5 jun 2018 Entertainment

Heb ooit wel eens meegedaan aan zo’n  Mud Master Challenge waar je dan door een zwaar modderig parkour moet klauteren? Je moeder zal dan vast niet blij zijn als ze alles de wasmachine in moet smijten. Deze mariniers hebben het nog drie keer zo zwaar en tien keer zo goor. Niet makkelijk in dat militairenwereldje.

Het is wel nodig dat ze getraind worden in de meest gore, gevaarlijke, zieke en overweldigende situaties. Als ze eenmaal zoiets in de praktijk meemaken, kun je moeilijk zeuren dat je water in je schoenen hebt of dat je last hebt van een schrammetje. Door de jaren heen heeft het corps mariniers heel wat gebieden verzameld waar ze hun recruiten kunnen trainen. De mannen en vrouwen moeten de meest zware omstandigheden overleven om een plekje te verdienen in het leger.

Geen kattenpis

In deze video laten de mariniers zien hoe goor de omstandigheden wel eens kunnen zijn. Welkom bij Camp Gonsalves. Dit is een jungleoorlogstraingebied in Noord-Okinawa, een eiland in Japan. Het is opgericht in 1958 en recruiten komen er hier pas achter dat het leven als marinier geen kattenpis is. “Dit is het goorste water wat ik ooit heb gezien in mijn hele leven”, aldus een van de mannen. De trainingen om tot echte soldaat te worden gezien zijn bizar zwaar. Zo is deze onderwatertraining voor Amerikaanse mariniers scary as hell.

Reageer op artikel:
Deze mariniers moeten trainen in het goorste water ooit
Sluiten