Marinier verliest benen door landmijn, loopt nu in 31 dagen 31 marathons

Redactie 14 okt 2017 Entertainment

Het leven gaat niet altijd over rozen. Iedereen heeft te dealen met tegenslagen die toekomstplannen flink kunnen dwarsbomen. Het ligt er echter helemaal aan hoe jij ermee besluit om te gaan, gooi je de handdoek in de ring of bijt je op je tanden en zet je door? Als jij even niet meer positief tegen morgen aan kan kijken, hebben we nu een bron van inspiratie voor je.

Rob Jones is een marinier die in 2008 in dienst was in Irak en later in 2010 naar Afghanistan werd uitgezonden. Hier veranderde zijn leven volkomen. Jones was een combat engineer, dit houdt in dat hij begraven bommen moest ontmantelen. Toen zijn team een Taliban gebied moest ontruimen, werd Jones geraakt door een landmijn. “Ik herinner me de afgrijselijke pijn, het schreeuwen, en het moment dat mijn mariniersvrienden mijn leven redde.”

De landmijn ontnam Jones van allebei zijn onderbenen. Deze fysieke maar ook extreme mentale klap weerhield Jones er echter niet van om op atletisch niveau te pieken. In 2012 won hij de bronzen medaille met roeien op de Paralympics. In 2014 fietste de militair van Maine tot Californie, een afstand van maar liefst 8336 kilometer. Met deze ongelooflijke fysieke prestatie haalde hij 126 duizend dollar op voor gewonde veteranen.

Alsof deze prestaties nog niet bewonderingswaardig genoeg zijn, wilt Jones nu grenzen verleggen als nooit tevoren. Gisteren begon zijn 31-daagse reis waarin hij élke dag een marathon zal rennen. Vandaag rent hij in Philadelphia, deze stad zal gevolgd worden door New York City, Boston, Toronto, Detroit en nog 25 grote steden in Amerika. “Ik geloof er heilig in dat wanneer jij oog in oog komt te staan met tragedies of afgrijselijke omstandigheden, dat dit jou alleen maar nog sterker zal maken. Je moet van deze dalen je pieken maken.” Jones zijn 31-daagse marathon zal wederom dienst doen om zijn marinebroers te helpen.  “Ik zal er alles aan doen om veteranen te helpen om weer terug in de burgersamenleving te komen, dit is voor mij mijn grootste drijfveer.”

Als je enorm respect voor Jones hebt en hem wilt helpen zijn doel te bereiken, kan je hier doneren.

Men's Health

Reageer op artikel:
Marinier verliest benen door landmijn, loopt nu in 31 dagen 31 marathons
Sluiten