Mannen gebruiken meer internetdata dan vrouwen

Redactie 11 jul 2017 Entertainment

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone in zijn bezit? Bijna heel Nederland is in de ban van dit digitale tijdperk. Velen kunnen simpelweg niet zonder hun mobiele apparaten. Vrijwel iedereen staat ermee op en gaat ermee naar bed. Deze gewoonte lijkt ook de komende jaren alleen nog maar meer te gaan worden. Opvallend is wel dat onder alle Nederlanders meer vrouwen in het bezit zijn van een smartphone dan mannen. Daarentegen gebruiken mannen meer internetdata dan vrouwen. Dat zijn nogal opmerkelijke feitjes te noemen. Nu is de vraag; wat doen mannen meer op hun smartphone dat zij meer internetdata verbruiken dan vrouwen?

Het mobiele internetgebruik van mannen vs. vrouwen

Op voorhand is het een gekke gedachte dat mannen meer internetdata verbruiken dan vrouwen. De grootste oorzaak is dat mannen hun smartphone intensiever gebruiken, zo blijkt uit onderzoek van deze website. Mannen gebruiken hun toestel veelal om te gamen via diverse applicaties, gevolgd door het bijhouden van diverse social media kanalen. Vrouwen zijn actiever op social media en grijpen vaak naar hun smartphone om te appen, foto’s te bekijken of berichtjes te lezen. Daarnaast surfen vrouwen vaker op het internet om online te shoppen. Hoewel het lijkt alsof vrouwen meer tijd kwijt zijn op hun smartphone, nemen mannen juist meer tijd in beslag om spelletjes te spelen. Daarmee lijkt het erop alsof mannen iedere maand sneller door hun MB’s heen zijn en meer geld kwijt zijn aan hun abonnement. Wat is hiervoor de oplossing?

Onbeperkt internetabonnement

Wellicht is deze situatie voor u herkenbaar en haalt u steeds het eind van de maand niet met uw MB’s. Het gevolg is dat u over uw abonnement heengaat en alsnog veel geld kwijt bent. Wilt u dit in de toekomst voorkomen? Dan is het aan te raden om een sim only abonnement met onbeperkt internet af te sluiten. Dit is een voordelig telefoonabonnement waarbij u kunt genieten van onbeperkt internetten. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Het enige wat u zich nog moet afvragen is hoeveel MB’s u iedere maand nodig heeft. Dit heeft namelijk invloed op wat u gaat betalen voor het telefoonabonnement. Ga na hoeveel MB’s u momenteel heeft en reken uit hoelang het duurt voordat u hier doorheen bent. Als u dat in kaart heeft gebracht kunt u bepalen hoeveel u graag zou willen hebben. Vervolgens zoekt u een provider die een voordelig abonnement met onbeperkt internet aanbiedt en u kunt weer maanden vooruit met uw smartphone.

Reageer op artikel:
Mannen gebruiken meer internetdata dan vrouwen
Sluiten