Mancaves voor iedereen!

De studeerkamer verliest tegenwoordig aan populariteit. Tis ook wel een beetje een elitair dingetje, een studeerkamer. Waar het in de jaren 50 de ideale plek was om je als ‘mad men’ in terug te trekken, begint het nu meer een rommelkamer te worden. Maar met de tijd komen er gelukkig meer ideeën als het de mannelijke vrije tijdsbesteding betreft die door een breder publiek gewaardeerd worden. We hebben het hier natuurlijk over de mancave. Want welke man wil er nou geen eigen grot hebben. Klinkt ook goed he!? Voor degene die nog niet helemaal begrijpen wat je hier moet gaan doen… Simpel antwoord! In je baard vroeten, bier drinken en blokjesoverhemden dragen. Kortom, mannendingen. En jouw mancave is misschien al wel dichterbij dan je zelf denkt. Wij helpen je op weg.

Top of the list
In de afgelopen maanden hebben we al een aantal epic units voorbij laten komen die ongetwijfeld bij vele van ons de nummer 1 op de bucketlist hebben ingenomen. Van zeecontainers tot vliegtuigen, we zijn nog nooit zo creatief geweest bij het ontwerpen van een onze studeerkamers anno 2016.

Zo groef de Engelsman Colin Furze nagenoeg z’n hele achtertuin uit om een man cave onder het gazon te leggen. Dat heeft letterlijk nogal wat voeten in de aarde gehad maar dan heb je ook wat. Een volledig ingerichte ondergrondse bunker die voor het blote oog niet te zien is. James Bond in the backyard baby!

Een ding lijken de meeste caves in gemeen te hebben en dat is een uitgebreide audio en video set up. Sterker nog.. sommige hebben hele privé bioscopen gebouwd voor het speciale mannen mannen plekje in het huis. Maar ook full sized bowlingbanen, pooltafels en uitgebreide drankvoorraden zijn onderdeel van de inboedel van een man cave. Sport en sport memorabilia en ook old school arcade games zijn eveneens terugkerende thema’s als het man caves betreft. En als je echt wat centen aan je cave wil besteden dan bouw je een halve filmset na zoals de eigenaar van de Batman gestijlde movie cave heeft laten doen.

Van man tot cave
Mocht je zelf ideeën hebben om een mancave van dit kaliber te bouwen, dan zal je flink in de buidel moeten tasten. Maar je kan het ook subtieler aanpakken. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met dingen waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Let’s start!

Kies een plek
Jouw mancave moet natuurlijk een plek krijgen binnen, buiten of onder je huis. Denk goed na over de plek aangezien de ene meer werk met zich meeneemt dan de ander. Een extra kamer, bijkeuken, kelder, garage of tuinhuis zorgen voor een compleet ander project. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog in een appartement woont en van plan bent om te gaan caven in je nieuwe huis. Houd het dan in je achterhoofd wanneer je gaat bezichtigen.

Budget
Mocht je echt los willen gaan zoals de heren hierboven, dan zal je een flink beroep moeten doen op je spaarcenten. Wil je je cave realiseren in een nieuw huis, neem je plannen dan mee bij het berekenen van je hypotheek zodat je weet hoeveel je kan investeren. Je moet het natuurlijk zien als een essentieel onderdeel van je huis, net als het verbouwen van de keuken of een badkamer.

Mocht je niet zo ver willen gaan, kan je met het aanschaffen van een pooltafel, beamer of stereoset al klaar zijn. De decoratie is dan voor de klussers onder ons snel gemaakt afhankelijk van het thema dat je kiest. Op deze manier hoeft jouw cave niet duur te zijn en heb je toch de ruimte die je wil hebben.

Aan de slag
De hoeveelheid werk die je hebt is dus sterk afhankelijk van de ruimte die je kiest en het budget dat je beschikbaar hebt. Daarnaast scheelt het als je zelf een handige Harry bent of hulp moet inschakelen van buitenaf voor grotere projecten.

Ben creatief zodat je in het nieuwe jaar jouw mancave kan betrekken!

Reageer op artikel:
Mancaves voor iedereen!
Sluiten