Geniale vent weet 122 miljoen dollar van Google en Facebook af te troggelen

redactie 27 mrt 2019 Entertainment

Google en Facebook zijn eventjes flink in de zeik genomen. Een man uit Litouwen kreeg het voor elkaar om flink wat flappen los te weken bij de twee gigabedrijven. Dit goed doordachte plan leverde een geldbedrag op van zo’n 122 miljoen dollar. Daar kun je een flinke villa met eigen waterpark van kopen.

De man had een slim plannetje voorbereid. Hij stuurde zowel Google als Facebook facturen toe. In deze facturen waren items geplaatst waar zogenaamd nog voor betaald moest worden. Zo wist de Litouwer, genaamd Rimasauskas, van Facebook 99 miljoen dollar los te peuteren en bij Google een slordige 23 miljoen. De Litouwer zette een fictief bedrijf op, onder de naam Quanta Computers Inc. gelegen in Taiwan. Je moet er maar op komen.

Eén keer en nooit meer

Rimasauskas zal voorlopig zijn trucjes ergens anders moeten uithalen. Dit geintje leverde hem namelijk een flink strafblad op. Zo wordt hij, naast het witwassen van geld ook op identiteitsfraude afgerekend. Zijn celstraf kan oplopen tot dertig jaar. op 29 juli wordt de uitslag van de rechter bekendgemaakt.

 

Reageer op artikel:
Geniale vent weet 122 miljoen dollar van Google en Facebook af te troggelen
Sluiten