Man springt van honderden meters hoge rotswand met alleen één touw om zijn middel

Redactie 21 okt 2017 Entertainment

Sommige mannen hebben eenmaal grotere ballen dan andere geslachtsgenoten. Dat is zeker geen schande, anders zouden we allemaal de hele dag de meest idiote stunts uithalen. Het moet wel speciaal blijven natuurlijk. Deze man heeft wel hele grote ‘cojones’ en springt met niks meer dan alleen een touw om zijn middel van een 240 meter hoge rotswand.

En ja daar zijn beelden van. Tijdens zijn sprong heeft de 33-jarige Ryan Jenks zichzelf gefilmd. Daarop is te zien dat de adrenalinejunkie met een korte aanloop springt met enkel een touw om zijn middel die verbonden is aan een veiligheidsinstallatie. Die staat bovenop de rots om ervoor te zorgen dat de man toch nog enige vorm van beveiliging heeft dat hem beschermt tegen de zwaartekracht.

Het was niet zomaar een random actie van verstandsverbijstering. Jenks zegt dat het een heuse sport is die veel voorbereiding vergt. Voordat de waaghals in het Amerikaanse natuurpark Yosemite van de rotsen af sprong, heeft hij een jaar aan het plannen en de voorbereiding gewerkt. Jenks wil dan ook zeer goed duidelijk maken dat het een klassiek geval is van “don’t try this at home”. De lefgozer zegt dan ook: ”Ik denk dat er nog te weinig informatie bekend is over touwspringen. Tegen iedereen die deze video’s bekijkt wil ik dan ook zeggen: alsjeblieft, probeer dit niet alleen!”

AD.nl

Reageer op artikel:
Man springt van honderden meters hoge rotswand met alleen één touw om zijn middel
Sluiten