Mafkees laat zich bijten door de meest giftige slangen om te bewijzen dat zijn vaccin echt werkt

Dag in dag uit wordt er overal ter wereld in laboratoria gezocht naar medicijnen, vaccins en andere levensreddende middelen. Dankzij deze wetenschappers gaan we tegenwoordig niet meer dood aan griep en hoeven ze bij een ontstoken teen niet meer meteen je voet te amputeren. De meeste onderzoeken worden gedaan in hightech laboratoria door wetenschappers met eindeloze lijsten aan titels en doctoraten, maar dat is niet altijd het geval.

Maak kennis met Tim Friede, een soort huis-tuin-en-keuken wetenschapper. Deze kerel injecteert zichzelf al meer dan zestien jaar met slangengif om zo immuun te worden. Met zijn onderzoek wil hij de wetenschap helpen om een medicijn tegen slangenbeten te ontwikkelen. Om te testen of zijn aanpak werkt laat hij zich regelmatig bijten door een zwarte mamba en een taipan slang. Een beet van één van deze moordmachines is vaak al genoeg om je tussen zes planken te leggen, maar toch weerstaat Tim het dodelijke gif zonder problemen. Een echte wetenschapper werkt nu samen met deze gek om erachter te komen hoe het werk.

Je begrijpt natuurlijk wel dat zijn familie niet heel blij is met zijn experimenten, maar Tim wil er net zo lang mee door gaan totdat er een vaccin is of tot hij dood is. Wereldverbeteraar of een gestoorde gek? 

Reageer op artikel:
Mafkees laat zich bijten door de meest giftige slangen om te bewijzen dat zijn vaccin echt werkt
Sluiten