Maffiabaas Giovanni Gambino waarschuwt IS om weg te blijven uit New York

Het lijstje met landen en partijen die IS van de kaart willen vegen blijft maar groeien en na de Bloods en de Crips, Poetin en het hackerscluppie van Anonymous liet onlangs ook de New Yorkse Maffia weten dat ze het gehad hebben met de terreurbeweging. Het clubje criminelen met Italiaanse roots heeft de radicale zandbakbandieten gewaarschuwd dat ze het niet moeten proberen om hun thuishaven aan te vallen.

Giovanni Gambino is de zoon van een New Yorkse maffiabaas en hij zei in een interview met NBC news dat IS het aan de stok gaat krijgen met de maffia als ze een aanslag plegen op New York. Met deze waarschuwing wil hij zijn steentje bijdragen aan het beschermen van de bewoners van de miljoenenstad. "De wereld is momenteel gevaarlijk, maar inwoners van New Yorkse buurten met Siciliaanse connecties zouden zich veilig moeten voelen We zorgen ervoor dat onze vrienden en familie beschermd worden tegen extremisten en terroristen, en dan met name de brute, psychopathische organisatie die zichzelf Islamitische Staat noemt," aldus chef maffia.

Dan lossen we het zelf wel op
Giovanni vindt het nodig om zelf zijn mensen te beschermen, want hij heeft maar weinig vertrouwen in de Amerikaanse veiligheidsdiensten zoals de FBI en Homeland Security. "Die handelen vaak te laat, of slagen er door een gebrek aan ‘inlichtingen uit de samenleving’ niet in om het complete plaatje te zien."

Volgens Gambino jr. is IS als de dood voor de maffia en zullen ze zich wel twee keer bedenken voordat ze een aanslag plannen. Natuurlijk! Straks krijgen al die IS-strijders een varkenskop in hun bed als ze thuiskomen van een dagje martelen. Dat is toch zo’n beetje het ergste wat kan gebeuren. Duidelijk verhaal, die blijven voorlopig wel weg uit the Big Apple. Sowieso niet zo heel vreemd dat de barbaren van de Islamitische Staat geen ruzie met deze mannen wil. Ook vandaag de dag heeft de maffia aldaar nog de naam één van de meeste gewelddadige misdaadorganisaties ter wereld te zijn.

Reageer op artikel:
Maffiabaas Giovanni Gambino waarschuwt IS om weg te blijven uit New York
Sluiten