Maak je de blits met de Honor 10 of juist de OnePlus 6?

Redactie 17 mei 2018 Entertainment

In rap tempo lanceren smartphone fabrikanten hun nieuwste vlaggenschepen van 2018. De prijs van die snelle smartphones rijst de pan uit en bedragen van 800 tot 1000 euro zijn niet langer vreemd meer. Toch kun je ook voor minder dan de helft de blits maken. Dat bewijzen de Honor 10 en OnePlus 6 in dezelfde week.

Het hippe Londen was het toneel van de Honor 10 lancering en een dag later voor de OnePlus 6. Beide zijn krachtige vlaggenschepen met super snelle Android processors en onwijs veel werkgeheugen. De Honor 10 blinkt uit in een bijzondere blauwe coating waardoor de achterkant een ruige schittering biedt van een blauwe kleur dat over gaat in paars. Ook de OnePlus 6 is gemaakt van glas en dit vlaggenschip is verkrijgbaar in een spiegelend zwarte model, wit of juist mat zwart. Het tweetal is helemaal van deze tijd met een groot edge-to-edge beeldscherm en natuurlijk een stel krachtige hoofdcamera’s waarmee je de mooiste foto’s maakt. Waarom zou je meer betalen als deze krachtpatsers je ook een ultieme Android ervaring geven? We hebben de experts van Telefoon.nl gevraagd de belangrijkste plus- en minpunten van het tweetal te benoemen. Aan jou de uiteindelijke keuze!

De snelste Android telefoon

De OnePlus 6 is een van de snelste Android smartphones van dit moment. Het vlaggenschip is in tegenstelling tot de Honor 10 uitgerust met de meest krachtige Android processor van dit moment, de Snapdragon 845. Je krijgt daar een voor Apple fans onvoorstelbare hoeveelheid aan werkgeheugen bij van 6 GB tot 8 GB RAM. Op basis van processor snelheid is het hippe OnePlus vlaggenschip zeker de meerdere van dit tweetal. De Kirin 970 processor in de Honor 10 zal je echter niet snel teleurstellen. Het is namelijk een razend snelle processor met speciale artificial intelligence (AI) chip en dat merk je vooral bij de camera prestaties. In dagelijks gebruik zal je bij beide budget vlaggenschepen geen seconde langer wachten dan nodig voordat je favoriete game start.

Beste beeldscherm

Het beeldscherm van een smartphone wordt steeds groter en om de behuizing klein te houden hebben smartphone fabrikanten slimme oplossingen bedacht. De meest populaire oplossing van dit moment is de uitsparing of notch voor de selfie camera. Het maakt de oppervlakte van een smartphone beeldscherm nog groter. Beide budget vlaggenschepen hebben deze notch. Maar het beeldscherm van de OnePlus 6 verdient hierin toch echt een dikke plus. Want het Chinese vlaggenschip is voorzien van een 6,28 inch AMOLED beeldscherm in plaats van het 5,84 inch LCD scherm van de Honor 10. Het laatste vlaggenschip is daardoor wel een stuk kleiner gebleven.

Intelligente camera’s

Op het gebied van camera’s lijken beide vlaggenschepen gelijk op te trekken. Het tweetal is voorzien van dual hoofdcamera’s met 16 megapixels en 20 megapixels. Het duo van de Honor 10 is AI aangedreven en herkent razend snel ruim 500 scenario’s en stelt de juiste camera instellingen. De hoofdcamera’s van de OnePlus 6 hebben een groter diafragma en dat belooft betere resultaten bij weinig licht. De primaire camera van de Zes is daarnaast optisch gestabiliseerd. Selfies maken beide toestellen met flinke front camera’s. Hierin lijkt de Honor 10 met een 24 megapixel camera net iets beter.

Goedkope krachtpatsers

Je maakt zeker de blits met zowel de Honor 10 als de OnePlus 6. Voor minder dan de helft van een iPhone X bezit jij een super snelle smartphone met moderne notch. De Honor 10 met 6 GB en 128 GB aan opslagruimte kost 449 euro. Voor de OnePlus 6 met 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte betaal je 519 euro.

Foto: OnePlus

Reageer op artikel:
Maak je de blits met de Honor 10 of juist de OnePlus 6?
Sluiten