Luxemburg is het eerste land ter wereld waar je gratis met het OV kan reizen

redactie 6 dec 2018 Entertainment

Luxemburg mag dan wel een klein landje zijn, qua ideeën lopen ze aardig voor. Zo zijn ze het eerste land ter wereld waar je straks gratis met de  tram, de trein en de bus kan reizen. Da’s aardig vooruitstrevend. 

Aankomende zomer moeten mensen in het landje gratis van A naar B kunnen gaan. Dit fonkelnieuwe plan van de regering onder leiding minister-president Xavier Bettel kreeg veel lovende reacties. Logisch, het scheelt je klauwen vol met geld en mensen zullen vaker de auto laten staan. Het idee is natuurlijk vet goed voor het milieu, slimme gasten daaro.

33 uur in de file

Luxemburg-Stad is niet echt een chille stad om rondjes te gaan rijden. Veel wegen zitten dagelijks vast en regelmatig staan er slingers aan files. Automobilisten brachten in het jaar 2016 gemiddeld zo’n 33 uur daar in de file door. Dat is pittig zonde van de tijd.

Eerste- en tweede klas

Hoewel het openbaar vervoer in het land sowieso al geen reet kostte, hoeft men straks helemaal geen kaartje meer te laten zien. Het idee is er nu, het enige puntje is nog de uitwerking. Het is nog onbekend of de eerste- en de tweede klas er bijvoorbeeld uit worden gehaald. Wellicht heeft dat ook weinig zin wanneer je er toch geen klap voor betaald.

AD

Reageer op artikel:
Luxemburg is het eerste land ter wereld waar je gratis met het OV kan reizen
Sluiten