Bizarre weg naar WK-finale voor Luka Modrić

Redactie 13 jul 2018 Entertainment

Met Kroatië hebben we al een unieke finalist dit WK. Voor het eerst haalt het land de finale op een wereldkampioenschap, bijzonder inderdaad. Alleen is de weg ernaartoe voor Luka Modrić helemaal bijzonder en behoorlijk zwaar geweest.

Veel spelers uit de selectie hebben waarschijnlijk te maken gehad met de Kroatische strijd om onafhankelijkheid. In de geboortestad van Luka Modrić werd ook heftig gevochten. Zijn opa werd met anderen uit het dorp geëxecuteerd dus de familie Modrić besluit te vluchten.

Vluchteling

Zeven jaar lang leeft Luka Modrić met zijn familie als vluchteling. Hun huis is tot op de grond afgebrand, dus ze kunnen nergens heen. Hotel Kolovare is dan voor lange tijd hun thuisbasis en hij heeft ook nog een tijd in Hotel Iž gezeten. Altijd omringd met geluiden van exploderende granaten en rinkelend glas.

Voetballen zorgt bij hem voor afleiding, wat het personeel toen alleen niet zo tof vond. “He had broken more glass on the hotel windows than what the bombs had hit. He was playing non-stop football all around the hotel halls”, zegt een medewerker tegen MailOnline.

Weggestuurd bij club

Bij HNK Hajduk Split zijn ze de afgelopen jaren waarschijnlijk helemaal gek geworden. Ze hadden de kans hem te tekenen, maar verscheurde het contract voor zijn neus. Ze vonden hem te jong en te mager, spieren moest hij kweken. Waarschijnlijk hebben ze bij die club alle haren uit hun kop getrokken bij het zien van het carrièreverloop van de maarschalk op het middenveld van Real Madrid.

Van Dynamo Zagreb naar Tottenham Hotspur en Real Madrid waar hij drie keer achter elkaar de Champions League pakte. Hopelijk voor HNK Hajduk Split hebben ze hun scoutingapparaat sindsdien wat opgekrikt.

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Bizarre weg naar WK-finale voor Luka Modrić
Sluiten