Lopend circus tijdens de vierde editie van Movember Run Amsterdam

redactie 11 nov 2016 Entertainment

November is de maand waarin we het haar boven onze lippen totaal zijn gang kunnen laten gaan. Elk jaar wordt de maand omgedoopt tot Movember en zijn er allerlei toffe initiatieven, de Movember Run bijvoorbeeld. Op 26 november wordt in het Voldelpark in Amsterdam de vierde editie van de MoRun.

In Melbourne laten in 2003 dertig mannen hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker en depressie bij mannen. Hendrik Nuyens doet een tijd later ook mee aan Movember en loopt een maand rond met een besnorde bovenlip. Samen met zijn, destijds, collega’s Viktor van der Riet en Bertram Welink komt hij erachter dat in verschillende wereldsteden de Movember Run plaatsvindt. Vanaf 2013 organiseren zij dus de jaarlijkse MoRun in Amsterdam.

Hardlopen voor het goede doel

Dat betekent dus dat het dit jaar alweer tijd is voor de vierde editie, tijd voor iets speciaals dus. Circus is het thema van dit jaar, hier kun je dus wel verkleed als clown zonder dat iemand meteen de politie belt. Het wordt één groot gekkenhuis want ze verwachten 300 tot 400 deelnemers die het 5 kilometer lange parcours bestormen. De serieuze lopers kunnen strijden voor de titel “NK Hardlopen met Snor”. Als jij zelf als een circusklant mee wilt lopen, heb je nog even om je op te geven. Je kunt je nog tot 24 november inschrijven op de website van de website van Movember Run.

Foto: Maikel Thijssen Photography

Reageer op artikel:
Lopend circus tijdens de vierde editie van Movember Run Amsterdam
Sluiten