Lil Nas X en Billy Ray Cyrus knallen naar eerste plek in de Amerikaanse hitlijsten

redactie 10 apr 2019 Entertainment

Het ultieme cadeautje voor Lil Nas X: hij bereikt op zijn verjaardag de nummer 1 plek op de Amerikaanse hitlijsten samen met Billy Ray Cyrus. Ze doen met een bizarre maar gruwelijke combinatie van hip-hop en country.

Kortste nummer sinds Chiffons – He’s So Fine uit 1963 op #1

Het onderstaande nummer werd in december uitgebracht. Met de country vocals en de Red Dead Redemption visuals sloeg de track direct aan. Hierna werd Lil Nas X opgepikt door Colombia Records die het nummer officieel uitbrachten waarbij de vocals zijn vervangen door Billy Ray Cyrus. Binnen één week bereikte het nummer vervolgens nr. 1 Hij is de eerste artiest die dit doet sinds Cardi B met Blodak Yellow. Bovendien is dit het kortste nummer sinds Chiffons – He’s So Fine uit 1963 die dit bereikt wat het extra sick maakt. Onderstaande video is dus de remix die de eerste plek behaalde. De vader van Miley Cyrus geeft het nummer net dat extra zetje waardoor het zelfs voor je opa stiekem niet te weerstaan is.

Er was ook nog wat controverse

Het nummer debuteerde eerst op de Billboard Country Charts, maar werd er toen afgehaald. Het was namelijk “niet country genoeg”. Ergens valt er natuurlijk wel wat voor te zeggen want elk genre heeft zijn puristen. Er valt echter ook een sterk tegenargument te maken. Het nummer combineert twee muziekstijlen die normaal amper samenkomen. Doordat zij nu samen een grote hit hebben komen mensen ook dichter bij elkaar. Eindelijk een nummer dat ze samen kunnen luisteren en dat is alleen maar positief toch? Al deed Snoop Dogg eerder ook een uitstekende poging natuurlijk.

Viral op TikTok

Het nummer zweeft al vier maanden op het internet rond, maar nu het officieel is uitgebracht krijgt het alle aandacht. Eerst werd het ook al een meme op het social media platform TikTok (soort vervanger van Vine). Hier een compilatie van de grappen en grollen die met het nummers werden uitgehaald:

Reageer op artikel:
Lil Nas X en Billy Ray Cyrus knallen naar eerste plek in de Amerikaanse hitlijsten
Sluiten